10.000 Kinderen vermist

Een oma in de bijstand die één keer in de week op haar kleinkind paste kreeg van haar gemeente de rekening gepresenteerd. Op kinderen passen is werk en dus had zij dat moeten opgeven. De geschatte “opbrengst” inclusief boete was 10.000 euro, zij werd verzocht het per omgaande “terug” te betalen.
Schrijnende voorbeelden van optreden door gemeenten bij hun jacht op mensen met een uitkering zijn legio, alleen komen zij zelden in het nieuws. De bubbel waar de vaderlandse journalistiek uit voortkomt en waarin zij leeft kent blijkbaar de bubbel met mensen met een uitkering niet.

De schandalige wantoestanden in (Griekse) vluchtelingenkampen komen ook nauwelijks tot ons. Die bubbel is nog verder weg, van een asielzoekerscentrum hier willen velen al niet weten. Laura Jansen, die jaren vrijwilligster in Griekse kampen was, geeft een kijkje in de vluchtelingenwereld met haar boek “Wij zagen een licht”. Het is een schokkend relaas, niet van incidenten, maar van institutioneel wanbeleid en een opeenstapeling van schendingen van de rechten van de mens. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol(VVD) is het niet gelukt om 50(!) kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen te vinden om hier op te vangen. De kinderen daar hebben valse papieren zegt zij, ze zijn allemaal veel ouder en komen dus niet in aanmerking voor onze ruimhartige humane geste om 50 op te nemen. Als je weet dat er de afgelopen jaren minstens 10.000 kinderen zijn verdwenen tijdens hun vlucht en opvang in Griekse kampen, dan zie je de wreedheid van deze corpsballentante. Waar zijn die 10.000 kinderen gebleven, hoeveel Dutroux’ zijn fantastisch geholpen door dit soort politici? Zij had de jacht moeten openen op het vinden van die 10.000 kinderen. En hoezo kan zij in de Griekse kampen geen kinderen vinden, in sommige kampen is 40% van de bewoners kind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *