Akkoord

FNV-voorzitter Busker heeft zijn uiterste best gedaan om een pensioenakkoord af te sluiten. Uiteindelijk is hij akkoord gegaan met het voor twee jaar bevriezen van de stijging van de aow-leeftijd. Meer dan dit zat er niet in en het is een mooi resultaat waar ik volledig achter sta zei hij bij Sven Kockelmann op Radio 1.
Je staakt voor een pensioenleeftijd op 66 jaar maar je vindt verhoging toch prima als die 2 jaar wordt uitgesteld. De achterban van Busker zal ook zijn twijfels hebben of, zoals de Vervoersbond waarschijnlijk faliekant tegen zijn. Op links is alleen de SP haar roots trouw, de PvdA en GL vinden dit resultaat ook voldoende. De werkgevers en het Kabinet kunnen tevreden zijn, alleen nog maar hopen dat het door de FNV aan zijn leden voorgelegde raadgevende referendum goed uitpakt en de 105 deelnemers van het ledenparlement niet dwars gaan liggen.


De grootste winst van dit akkoord is voor de financiële wereld, want die aast op de enorme miljardenpot die de pensioenfondsen nu nog moeten aanhouden als reserve. Die reserve wordt als dit akkoord wordt aangenomen bij de boys van Wallstreet en de Londense City gedumpt in de hoop op goede beleggingsresultaten, of om daar te verdampen. De kurken zullen er van de flessen knallen als het FNV-ledenparlement door de knieën gaat. Net zoals de kurk van de fles is geknald bij De Telegraaf. Dit Kabinet heeft er voor gezorgd dat haar omroep WNL in het bestel mag blijven en zelfs meer geld en zendtijd krijgt. De beperking van reclame bij de publieke omroep zorgt daarnaast voor meer reclamegelden voor de eigen krant.
Je zou het hele land plat moeten leggen om dit soort akkoorden tegen te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *