Amerikaanse toestanden

De werknemers in de VS gaan voor een groot deel niet op vakantie. Vakantie is daar geen vanzelfsprekend recht, maar ook als het mag blijft de Amerikaanse loonslaaf liever thuis aan het werk, bang als hij is dat zijn baas zou kunnen denken dat het bedrijf wel zonder hem kan. Aangezien het socialisme er nooit echt voet aan de grond heeft gekregen en geframed is als een uiterst verderfelijk systeem is het met de rechten van werknemers slecht gesteld. Met de verrechtsing hier gaan wij ook steeds meer die kant op.

Vrijwilligers die Rijkswaterstaat had opgeroepen om te helpen bij het schoonmaken van met olie besmeurde vogels door een lekkende olietanker in Rotterdam, moesten een verklaring tekenen. Daarin stond dat zijzelf verantwoordelijk waren voor alle gevolgen van dat vrijwilligerswerk. Gisteren gaf het overheidsbedrijf toe dat die verklaring ongeldig was, want in strijd met de wet. Met onze wet, niet met de Amerikaanse, want het was overgenomen en vertaald uit het land van Uncle Sam. Ook vrijwilligers hebben daar geen enkel recht.

Amerika stond nooit bekend als het land van slimmeriken. Met een groot leger heb je meer macht dan met hersens vinden zij daar. De scholing is er allerbelabberdst, het volk mag graag dom worden gehouden, hersens kopen ze gewoon in evenals patenten. De nazi Werner von Braun was welkom om hen aan kennis voor de ruimtevaart te helpen. Nu komen vliegtuigen vol knappe koppen uit vooral China en India.
Technisch is de dollar minder waard dan de Turkse lira of de Russische roebel, maar met het grootste leger ter wereld en de macht van financiële instituties die de dollar als de rekeneenheid van de wereld in stand houden blijft Amerika oppermachtig. Hoewel China in rap tempo bezig is om die rol over te nemen.

Wij gaan onverdroten voort op weg naar Amerikaanse toestanden. De economie trekt aan en wederom gaan de hoogste inkomens er het meest op vooruit en blijven de laagste inkomens dalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *