Beleid van liegen en mensenrechtenschendingen

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid “hervormt” de arbeidsmarkt. Wet Arbeidsmarkt in Balans heet zijn wangedrocht dat niets anders inhoudt dan het ontnemen en afzwakken van rechten van werknemers met een vast arbeidscontract zodat die in “balans komen” met flexwerkers. Zou hij over autokeuringen gaan dan zou helemaal niemand hem serieus nemen. Dan zou hij een handrem voor vaste auto’s voldoende vinden en voor de balans ook een handrem verplichten voor de keuringsvrije flextractoren van de boeren. Het land zou op zijn kop staan, levensgevaarlijk auto’s met uitsluitend een verplichte handrem. Laat de werknemer zijn rechten dan wel zomaar afpakken?

Ook in onze Landbouw is zo’n truc uitgehaald. Een boer die een luchtwasser installeert reduceert zijn CO2-uitstoot, en dan mag een andere boer uitbreiden en dus meer CO2 uitstoten. De EU heeft Nederland hiervoor op de vingers getikt, het mag niet. De veestapel zal flink moeten inkrimpen van Europa.
Ook bij het asielbeleid doet het Kabinet aan goochelarij. Het komt door de ouders dat kinderen hier al 9 of 15 jaar zijn terwijl zij allang terug naar hun land van herkomst hadden gemoeten zegt Staatssecretaris Harbers. Dat die landen van herkomst als absoluut onveilig een negatief reisadvies krijgen van Buitenlandse Zaken doet hij af met “deze mensen komen daar vandaan en weten zich er wel te redden”. Zou het? Juist als deze mensen al gevlucht zijn zullen zij het bij terugkeer eerder zwaarder dan makkelijker krijgen dan een Nederlandse zakenman of toerist. En dat die ouders de procedures zo lang rekken is een fabel. Omgekeerd gebeurt minstens zo vaak. Als de rechter heeft geoordeeld dat zij hier mogen blijven, dan gaat onze overheid keer op keer, jaar in jaar uit tegen die uitspraak in beroep. Bijvoorbeeld Mauro, die iedereen nog kent vanwege Bleekers mislukte tv-optreden, kreeg 3 keer gelijk van de rechter waartegen de overheid drie keer in beroep ging. Harbers blijft echter het mantra herhalen dat het de ouders zijn die de zaak rekken. Daarom mag hij heel menselijk de kinderrechten schenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *