Big Pharma is maffia

In Nederlandse vertaling is net verschenen het laatste boek van de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche: “Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad”.
Afgelopen weekend stond er een interview in de weekendbijlage van de VK, maar je kunt ook een kort interview met hem op youtube bekijken dat wearechangerotterdam met hem had.
Iedereen werkzaam in de gezondheidszorg moet het lezen en iedereen die medicijnen slikt of dat misschien gaat doen natuurlijk ook. De gezondheidskosten rijzen de pan uit, dit boek laat de reden waarom zien.
VW sjoemelt met de software van zijn auto’s, de medicijnenindustrie gaat nog heel wat verder. Volgens Gøtzsche is die industrie vergelijkbaar met de maffia. Hij heeft al zijn beweringen grondig gecheckt zodat hij niet via het gerecht gepakt kan worden. Dat heeft hij gedegen gedaan, want hij is niet aangeklaagd. Dat zegt genoeg over de betrouwbaarheid van zijn verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>