Blok als schoothondje

Nederland is het schoothondje van de VS. Altijd keken onze politieke leiders op tegen dat grote rijke land. Kritiek werd niet geduld, het waren immers onze bevrijders. De liefde gaat zover dat onze regeringen de Hollandse zuinigheid moeiteloos laten varen om veel te duur Amerikaans wapentuig aan te schaffen. De JSF is al twintig jaar zo’n voorbeeld. Ze moeten koste wat het kost worden aangeschaft, ondanks de uit de hand gelopen prijs en de vele manco’s. Achter de schermen wordt dezer dagen gepoogd om een deel van de extra defensiegelden stilletjes aan een extra paar JSF’s te besteden. De gelden zijn daarom niet geoormerkt.

Stef Blok liet in Buitenhof weten hoe ver hij gaat in zijn Amerika-liefde. Omdat het Amerikaanse leger zo groot is “moeten wij ons bij hen aansluiten”. De EU komt niet verder dan een luizige 20% van de NAVO-slagkracht. Van een Europees leger wil hij dus niets weten. Hij focust uitsluitend op de VS. Hem werd niet gevraagd of wij ons dan niet binnenkort op China moeten richten, want het Chinese leger wordt in ijltempo vergroot en versterkt en zal, mocht Xi Jinping dat willen, de VS moeiteloos qua grootte voorbij streven. In Bloks redenatie zou dat dan onze partner moeten worden. Maar China past natuurlijk niet in het witte ideaalbeeld van Trump en Blok. Multiculti vinden beiden een drama. Hopelijk zien zij de Duitse endlösung niet als oplossing voor dergelijke problemen.

Blok wil niet nadenken over de mogelijkheid dat Amerika ooit onze vijand kan worden. Logisch, dat vijandsbeeld is juist zijn ideaal. Een VS met Steve Bannon als president en de KKK als FBI zou hij graag willen kopiëren. Dat is geen failed state, maar een super state voor Stef. Slechts een paar weken homeopathische verdunning per jaar met zwarte piet en na het afschminken weer lekker wit verder, als schoothondje van Bannon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *