Bonus desastreus voor bedrijven

Sheila Sitalsing besteedde gisteren in de VK aandacht aan het afschaffen van de bonussen bij T-Mobile. Al het personeel van de Nederlandse dochtermaatschappij kan naar de bonussen fluiten. Alleen de verkopers krijgen nog commissie. Maar wat wel blijft zijn de collectieve bonussen, die krijgt iedereen als het bedrijf goed presteert.
In het ons-kent-ons-wereldje is de bonus een ordinaire graai in de pot.
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bonussen meestal contraproductief werken, in de praktijk is dat helemaal glashelder. Maar de jongens onder elkaar wisten het graaien in stand te houden, tot nu T-Mobile roet in hun copieuze etentje gooit. Het bedrijf is er van doordrongen dat collectieve beloning lucratiever uitpakt dan het belonen van eigenbelang. Dat laatste was mede oorzaak van de bankencrisis, er werden te grote risico’s genomen om op korte termijn fikse bonussen te cashen.
Wonderlijk dat het 10 jaar heeft moeten duren voordat een bedrijf, T-Mobile dus, wat doet aan zo’n bewezen slechte methode. De boys hebben kennelijk veel macht bij de raden van toezicht en die raden worden blijkbaar niet bevolkt door al te integere types. Google er maar doorheen en dat klopt. Veel oud-politici en gepensioneerde oud-bonusjagers die hun toezicht beperken tot de jaarlijkse borrel. Terwijl de werkvloer al decennia op de nullijn zit of achteruit kachelt en hun arbeidsrechten doorlopend worden afgebroken, graaien de managers en directie steeds meer uit de door de werkvloer gegenereerde winst. En anders schenken de ceo’s de winst wel aan de aandeelhouders. Zo verkocht Hans Weijers (D66) Organon om daarmee niet Akzo zelf, maar de aandeelhouders miljarden toe te kennen. Organon ging naar verwachting zo goed als ten onder, een paar man voor de lopende zaken resteert. Weg de hoog kwalitatieve afdeling onderzoek en ontwikkeling. Weijers mocht zich uiteraard van de aandeelhouders ook goed belonen. De bonus is goed voor de ontvanger en diens vrinden in de raad van toezicht en de aandeelhouders, maar voor een bedrijf is het desastreus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>