Christelijke vluchtelingen en verkiezingen

Wat zou voor Madeleine van Toorenburg(CDA) nu erger zijn, dat er afgelopen week 117 mensen voor de kust van Libië zijn verdronken of dat er 47 mensen zijn gered door Sea Watch? Zij wilde toch net als Malik Azmani(VVD) dat de bemanning van Sea Watch strafrechtelijk zou worden vervolgd voor hun reddingsacties?
Sommige Haagse politici kunnen als een kameleon van kleur verschieten, vooral in verkiezingstijd. Van Toorenburg is niet links geworden, maar heeft wel een flinke draai gemaakt in haar standpunt over migratie. Het gestook van Klaas Dijkhoff over het klimaatakkoord verdiende een reactie om de partij weer wat smoel te geven, en op het punt van migratie ligt de achterban behoorlijk dwars. Eindeloze kerkdiensten om uitzetting van uitgeprocedeerde vluchtelingen te voorkomen waren confronterend voor de C van het CDA. De helft van de CDA-kiezers wil een kinderpardon, van de leden zo’n 90%. Daar hadden Van Toorenburg en Buma niet bij stil gestaan. Zij waren eraan voorbij gegaan dat er ook christelijke vluchtelingen zijn en dat die net zo behandeld worden als andere vluchtelingen. En dan trekken ook nog 38 wetenschappers aan de bel omdat de wijze waarop met asielkinderen wordt omgesprongen ernstige trauma’s veroorzaakt. En tekenden een kwart miljoen Nederlanders de petitie van Tim Hofman.

Maar ons land zal de asielprocedure binnenkort sowieso moeten aanpassen, want Europa wil dat wij de mensenrechten gaan respecteren en zal ons land daarom op de vingers tikken. Dan nu maar vast draaien, moet straks toch en het zal de leden tot bedaren brengen en hopelijk winst opleveren de komende verkiezingen. De VVD heeft als reactie meteen een gezin van hun bed gelicht en op het vliegtuig gezet. Dat één van de drie kinderen middenin een behandeling zat vanwege een ernstig trauma deed niet ter zake.
De in Duitsland geboren Klaas Dijkhoff kijkt tevreden toe. Scheidsrechter Frans Derks wist in zijn jonge jaren wel raad met zulke figuren, bij hem verloren Duitse elftallen altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *