Consumentenmacht

Iedereen die een pilletje slikt of een lijntje snuift financiert de daders van de moord op advocaat Wiersum zegt minister Grapperhaus. Inderdaad, zo werkt dat. Iedereen die bij Shell tankte ten tijde van de Apartheid financierde dat racisme en wie nu bij Shell tankt financiert het Saudische Koningshuis.

Mensen moeten zich de opmerking van Grapperhaus goed in de oren knopen, je hebt als consument macht. Met het boycotten van kwalijke ondernemingen kun je invloed uitoefenen. In het verleden gebeurde dat ook, zoals de boycot van Shell. Het zou mooi zijn als dit middel weer wordt ingezet om uitbuiting van arbeiders uit te bannen of om dictaturen onder druk te zetten.

Wat Grapperhaus vergeet is dat je geen legale alternatieven hebt voor de illegale drugs. Of je moet voor de hard drug alcohol gaan of aan de tabak. En laten nou net die gelegaliseerde drugs voor de meeste (dodelijke) slachtoffers zorgen. En de legale dealers van alcohol en tabak aarzelen niet om de jeugd met zoete alcohol light-producten rijp te maken voor het steviger werk. Of ammoniak aan tabak toe te voegen omdat dat de tabak veel verslavender maakt.
Onze overheid betaalt uit de pot die voorheen ontwikkelingshulp heette de asielopvang in ons land en verstrekt daarnaast subsidies aan het bedrijfsleven. Zoals aan Heineken om brouwerijen in Afrika te bouwen. Dat zal het continent helpen. Het heeft in elk geval veel boeren van hun land beroofd zodat Heineken daar gerst kan verbouwen. De overigen moeten nu maar zien hoe te boeren zonder water, want dat gaat eerst naar Heineken. Grapperhaus zou daarom ook de heldere bierdrinkers moeten oproepen om dat gerstenat te laten staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *