Corona is gratis geld

Rutger Bregman schreef idealistisch over gratis geld voor iedereen, maar een aardige groep mensen heeft altijd al gratis geld, de machthebbers. Die laten anderen het werk doen en pikken zelf het geld in. Je moet die machtige positie eerst wel verwerven, maar meestal is die geërfd en anders door een psychopathische aanleg komen aanwaaien. De Volkskrant onthulde deze week hoe Sywert van Lienden dankzij corona is binnengelopen. Hij heeft zijn baan bij de Amsterdamse gemeente kunnen opzeggen. Daar was hij ook al door geluk terecht gekomen. Matthijs van Nieuwkerk heeft hem ooit het podium van DWDD gegeven omdat hij als voorzitter van LAKS, de scholierenclub, met een infiltratieplan de politiek wilde beïnvloeden. Met dat plan werd het niks, maar Van Lienden had zich er wel mee op de kaart gezet. Afkomstig uit de bible belt zit hij bij het CDA, een geoliede banenmachine. En dankzij Van Nieuwkerk is hij ook bij de rechtse kant van de Amsterdamse grachtengordel welkom.

Een jaar geleden wierp Van Lienden zich als redder in coronanood op. Hij bespotte de problemen die de Overheid had om voldoende mondkapjes te kopen en pochte dat hij moeiteloos een scheepslading vol naar ons land kon halen. En hoe edel, allemaal vrijwilligerswerk, vanuit zijn oneindig fatsoenlijk christelijk hart. Hoewel datzelfde hart vluchtelingen als verkrachters ziet en hen het liefst op zee ziet verzuipen.
Uitzendbureau Randstad had net flink gescoord aan coronasteun en zegde Van Lienden gratis personeel toe bij zijn mondkapjesactie. KLM, de met 10 miljard coronasteun verwende Franse maatschappij wilde ook wel belangeloos meewerken. Dat prins Constantijn achter Van Lienden was gaan staan had goed geholpen. De Oranjes staan borg voor de ware VOC-mentaliteit. Puntje bij paaltje heeft Van Lienden de Overheid zo gek gekregen 100,8 miljoen over te boeken, niet naar zijn ideële stichting, maar naar een in allerijl opgerichte bv. Geschatte winst voor hem en zijn twee vrinden waarschijnlijk 30 miljoen. De heren hebben niet voor niets meteen hun baantjes opgezegd.

Het is echter niet bij deze heren gebleven, en ook niet alleen bij KLM en Booking.com. De miljarden zijn door Wopke Hoekstra en De Jonge onder supervisie van Rutte uit het raam gesmeten. Zonder bonnetjes, zonder verantwoording terwijl de Groningers vergeefs op de compensatie van de aardbevingsschade wachten, net als veel slachtoffers van de toeslagenaffaire op de hun beloofde compensatie. Onder Rutte is het al 10 jaar feest voor de welgestelden. Onze fiscus zou per jaar 305 miljard moeten innen, maar blijft op 194 miljard steken, want dankzij dubieuze aftrekposten loopt de belastingdienst jaarlijks 111 miljard mis. De rekenkamer waarschuwt keer op keer, maar Rutte vindt het prima. Met corona gooit hij er nog een jaaropbrengst aan belastingen achteraan.