Daarom moet Tegenlicht verdwijnen

Vanavond Tegenlicht gezien? Dan weet je nu ook waarom dit soort programma’s moet verdwijnen.

En er is al zoveel verdwenen. Ook goed beluisterde radioprogramma’s voor een breed publiek sneuvelen door ingrijpen van netmanagers. Zo is het zondagochtendprogramma “de sandwich” uitgekleed en verbannen naar de vrijdagmorgen op een ander net. Weg 350.000 luisteraars. En hier was de reden volstrekt triviaal, het was Jacques Klöters verboden om Franse en Duitse muziek te draaien, maar hij bleef het toch doen! Hij draaide trouwens als een van de eersten Antony & the Johnsons, Yael Naim, Lonely Drifter Karen maar ook Nynke Laverman en zoveel meer. Nu kun je op de zondagmorgen net zo goed Spotify laten shufflelen.

Netmanagers ontpoppen zich als kleine despoten, jouw lidmaatschap van een omroep is voor hen van geen belang, zij maken wel uit wat voor bagger je mag zien. Dus dansen hun vrienden op het ijs en zingen hun Volendamse helden de rest van de tijd vol. En voor diepgang mag DWDD zorgen, een minuutje voor een bevriende D66-er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>