De agenda van Wilders en Baudet

Mark Rutte was er snel bij om zijn medeleven te betuigen met de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Nieuw-Zeeland. Maar in bijna een adem door wees hij trots op het feit dat “wij” een heel sterke band hebben met dat land, want “het heet immers niet voor niets zo”. Hij vergat te vertellen dat ook de dader een link heeft met ons land. Die heeft verklaard dat hij was geïnspireerd door Anders Breivik, en die dader van de massaslachting op socialistische jongeren in Noorwegen had in zijn statement weer gezegd dat Geert Wilders zijn inspiratiebron was.

Geert Wilders was de leerling van Frits Bolkestein en ziet zich nu zelf in de rol van meester met Thierry Baudet als leerling, alleen wil hij niet weggespeeld worden. Hij trekt deze verkiezingscampagne dus niet alleen over markten, televisieprogramma’s mogen zich ook verheugen met zijn komst. Baudet en Wilders hopen stiekem op een meerderheid van PVV, FvD en VVD, desnoods met goede vrind Buma erbij. Nog even en de tijden van 100 jaar geleden herleven.
In Brazilië zit Bolsonaro die het gedachtegoed over homeopathische verdunning met Baudet deelt, evenals diens klimaatideeën. Hij vindt het kappen van het regenwoud geen probleem. En die paar autochtonen die er nog wonen hak je in een moeite door de kop af. Dat liet hij ook doen met de lastige activiste Mariëlle Franco. Afgelopen week bleek dat de moordenaar van Mariëlle in hetzelfde appartementencomplex woont als de Bolsonaro’s en goed bevriend was met hen. De ontkenningen werden met foto’s van de lachende heren weerlegd. “Zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zal zeggen wie u bent” luidt het spreekwoord, wij kunnen dus weten dat de agenda van Wilders en Baudet veel verder gaat dan een Nexit en het opzeggen van het verdrag van Marrakech..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *