De burger betaalt, het MKB krijgt energietransitie cadeau

Russische spionnen kwamen vier man sterk naar ons land en werden door een lid van de Russische ambassade van het vliegveld gehaald. Ze hadden knullige paspoorten en eigenlijk was alles wat zij deden van een onwaarschijnlijk amateuristisch niveau. De conclusie zou dan ook moeten zijn dat het een overduidelijke afleidingsactie betrof en dus de vraag opriep wat er intussen echt werd gedaan. Zat binnen de koffiedame de computers te hacken terwijl buiten 4 man in een auto met nog net geen antenne buiten boord de aandacht opeiste?

De geheime diensten deden voorkomen dat het allemaal serieus genomen moest worden. Rutte ging er in mee. Was het sterk pokerspel of naïviteit? Onze premier verklaarde stoer dat met zoveel bewijzen de Russen niet meer konden ontkennen. Zou hij ook even gedacht hebben dat hijzelf met zoveel bewijzen dat de afschaffing van de dividendbelasting niets zou opleveren evenzeer zonder argumenten zat? Behalve dat ene, dat het Londense hoofdkantoor bij het Rotterdamse gevoegd zou worden dankzij die afschaffing. Dat zou overigens hooguit enkele tientallen banen opleveren, een beetje weinig voor 2 miljard per jaar.
Maar daar gooien de chauvinistische Britse aandeelhouders roet in het eten, zij wensen hun Marmite Brits te houden en daar is die dividendbelasting peanuts bij. Exit Ruttes laatste argument. Hans de Boer en zijn vrinden zullen nu alles op alles zetten om die vette buit in hun diepe zakken te laten glijden. In het gunstigste geval verdwijnt dat geld niet naar de rekeningen van diens vrinden, maar moeten zij met dat geld hun industrieën milieuvriendelijk en duurzaam maken. Dat gaat dan mooi gratis voor hen. Voor de burger is de appel weer zuur, want Rutte zal de rekening van het energieneutraal maken van onze huizen niet betalen. Wij betalen al de windmolenhandel van de Rijkman Groeninks, onze eigen energietransitie mogen wij uiteraard ook zelf ophoesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *