De mensenrechten van Rutte

In Venezuela heeft de parlementsvoorzitter Juan Guaidó zichzelf benoemd tot president. Hoe slecht het presidentschap van Maduro ook heeft uitgepakt, het is wel een staatsgreep die Guaidó heeft gepleegd. Voor Donald Trump was dat uiteraard geen probleem, diens felicitaties kwamen direct. Onze Stef Blok kon daarom niet achter blijven en liet eveneens weten dat wij verheugd zijn met de nieuwe president, wel voegde hij er aan toe dat het mooi zou zijn als er snel eerlijke verkiezingen zouden komen om de benoeming wettig te maken. Dat is een omgekeerde gang van zaken, maar daar tilt onze minister van Buitenlandse Zaken niet aan.

Het aan Erdogan vragen of Ans Boersma, correspondente voor het FD in Turkije, bij de geheime dienst bekend was en als reden connecties met een terrorist opgeven vindt Blok ook niet bijzonder. Dat zij vervolgens Turkije is uitgezet en ontslagen bij het FD, ach, had zij maar geen relatie (in 2014-2015) moeten hebben met een Syriër die lid was geweest van Al-Nusra. Dat ons land dergelijke groeperingen langdurig steunde, daar maakt de AIVD geen woorden aan vuil, maar voor een journaliste gelden kennelijk andere regels. Zij had hem geholpen om een toeristenvisum en later een verblijfsvergunning aan te vragen en dan ben je hoe dan ook slecht bezig. Vluchtelingen redden van de verdrinkingsnood moet van Van Toorenburg(CDA) en Azmani(VVD) al strafbaar worden.

In Brazilië is de fascist Bolsonaro tot president gekozen. De homohater, vrouwenhater, racist en milieuterrorist die opriep om alles wat links is dood te schieten, die man werd door Donald Trump hartelijk gefeliciteerd met zijn presidentschap. Mark Rutte, op bezoek in het Caribisch gebied, vond het belangrijk om over deze Bolsonaro te verklaren dat diens benoeming fantastische handelskansen aan ons land biedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *