Diplomatieke oorvijg

Hoewel Frankrijk niet bekend staat als vriendelijk voor haar landgenoten met Arabische wortels houdt de regering Macron de humanitaire traditie waar het land altijd prat op gaat in ere. Macron haalt kinderen van IS-strijders terug naar Frankrijk. Nog niet grootschalig, maar het is in ieder geval in gang gezet.

Bij het ophalen van die kinderen zijn zij ook op twee kinderen van 2 en 4 jaar gestuit met de Nederlandse nationaliteit. Hun vader, een Vlaamse IS-strijder is gesneuveld, zij belandden met hun Nederlandse moeder in een Koerdisch kamp. De Koerden weten zich amper raad met de vele vluchtelingen uit het Kalifaat, zij hebben geen gezondheidszorg voor hen en eten is eveneens nauwelijks voorradig. De moeder had een chronische ziekte en is door gebrek aan medicatie overleden. De twee weesjes moesten zich maar zien te reden. De Fransen hebben Nederland voor het blok gezet, stuur iemand om die kinderen op te halen of wij nagelen jullie als kindermishandelaars.

Grapperhaus wist voor het weekend nog van niets en loog over de situatie in het gebied, te gevaarlijk om naar toe te gaan. Dat de AIVD er allang is geweest om te kijken wie er zaten en hoe fanatiek zij nog achter het Kalifaat staan vertelde hij niet. Maar door de Fransen als kindermishandelaars te worden afgeschilderd kon toch ook niet. Vlug werd wellicht op naam(Beaujean) een ambtenaar opgetrommeld om zijn vrije pinksterweekend op te offeren om de schijn op te houden dat wij een humaan land zijn. De weesjes werden opgehaald.

Grapperhaus sprak ruim een jaar geleden nog over de noodzaak om vanuit humanitaire overwegingen kinderen uit de Koerdische kampen op te halen. Hij werd door Rutte meteen teruggefloten en praat sindsdien keurig in lijn met Wilders, Baudet, Rutte en Buma. Goed voorbeeld doet goed volgen, dus volgen de media en de burgers in meerderheid al even braaf.
Dit was eenmalig, wij halen geen enkel kind meer roept Grapperhaus nu. De Franse oorvijg heeft niet geholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *