Discriminatie heeft gewonnen

De PvdA-kiezers straften die partij af vanwege de rechtse koers die eerst Kok, later Bos en Samsom waren ingeslagen. Die kiezers stemden vervolgens op de LPF, Trots en Wilders. Boos over een rechtse koers nog rechtser stemmen, een aparte reactie. Die aan rechts verloren kiezers wist ook de SP niet terug te halen.
Gister straften VVD-ers hun partij af vanwege een “te linkse” koers. Je bent tegenwoordig wel heel snel links, want je kan veel beweren, maar links is de VVD nooit geweest en die partij is de laatste decennia alleen maar rechtser geworden. De VVD-kiezer is wel consequenter dan de PvdA-kiezer en stemde dus nog rechtser.

Zo het lijkt bleef de afstraffing van de VVD beperkt tot 1 zetel, maar haar satellietpartij PVV verloor flink meer. In feite is er in vergelijking met de vorige Provinciale Statenverkiezingen niet veel meer gebeurd dan wat wisseling van zetels op rechts. Nieuwkomer Baudet(Frans voor “ezel”!) wist veel rechtse kiezers te verleiden om nog ietsje rechtser te stemmen. Als je D66 en 50Plus als enige middenpartijen ziet dan zijn daar wat zetels aan rechts verloren. De linkervleugel, waar je met wat goede wil PvdA, SP, GL, CU en PvdD toe kunt rekenen is in zetelaantal zo het lijkt gelijk gebleven.
De rechtse kiezer heeft met deze uitslag aangetoond geen moeite te hebben met racisme en vrouwendiscriminatie. Hij gelooft in homeopathische verdunning en dat vrouwen ondergeschikt aan mannen zijn. Ons verleden waarin de praktijken van IS gangbaar waren is voor hem een verleden om trots op te zijn en zelfs om naar terug te verlangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *