Eigenrichting

Iemand roept dat er een pedo in de bosjes staat en vijf mannen springen er bovenop met de dood van de (doofstomme) man als gevolg. Nog voor er autopsie heeft plaatsgevonden laat de politie weten dat de doodsoorzaak onbekend is en niet het gevolg is van het burgerarrest. Ook weet de politie dat de dode man seksuele handelingen had verricht. Hoe zij dat allemaal kon weten werd niet duidelijk. Een nekklem was kennelijk niet geconstateerd, maar ook daarmee mag je trouwens van de politie vrijuit gaan. De vijf aangehouden mannen werden dus vrijgelaten. De politie heeft de verdachte van een seksueel misdrijf al veroordeeld en de vijf verdachten van doodslag vrijgesproken nog voordat een rechter de zaak heeft beoordeeld.

Een oude hippie die ooit een coffeeshop begon en daar flink geld aan had overgehouden vertrok naar Thailand. Bij Justitie waren wat ambtenaren die hem die luxe pensionering misgunden en dachten dat hij nog wel voor wat zaakjes veroordeeld kon worden. Helaas voor hen leverde Thailand hem niet uit. Toen stuurden ze wat mailtjes naar de Thaise politie met wat verdachtmakingen die in Thailand gevangenisstraffen van 100 jaar kunnen opleveren. En zo geschiedde. Misschien was hij hier voor iets veroordeeld , misschien ook niet, maar hier was hij nooit tot 100 jaar veroordeeld. De ambtenaren speelden dus zelf voor rechter.
Begin dit jaar bleek justitie mailtjes naar de Turkse autoriteiten te hebben gestuurd waarin een Nederlandse correspondente in Turkije aan een verboden Koerdische beweging werd gelinkt. Zij werd het land uitgezet. Huis kwijt, werk kwijt.

Eigenrichting is een heikele en gevaarlijke zaak en niet voor niets verboden. Als de Overheid al het slechte voorbeeld geeft, dan moet je niet raar opkijken dat burgers het ook normaal gaan vinden. Intriest dat prins Pieter van Vollenhove, toch zijn blazoen wat opgepoetst als medestichter van het Huis voor Klokkenluiders, zich vergaloppeerde door de vijf man in Assen die betrokken waren bij de dood van de vermeende pedofiel als helden te bestempelen. Laat hij eerst zijn zoon een heropvoeding geven, de huisjesmelkende aanstichter van de vernieling van het milieu bij Zandvoort om de hobby van zijn großpapa te realiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *