Extreem rechts genormaliseerd

De Anna Frank Stichting heeft gisteren een waarschuwing gegeven. Extreem rechts heeft weliswaar niet veel aanhang als je het aantal actieve leden van de bekende clubs optelt, maar hun gedachtegoed is groeiend concludeerde het Verwey-Jonker Instituut dat het onderzoek heeft uitgevoerd.

De PVV en het FvD worden als normale partijen gezien en behandeld. Zij verspreiden echter ideeën die “goed aansluiten” bij extreem rechts, waardoor die ideeën ook normaal worden. Opvallend was de vaststelling dat de PVV (naar buiten toe) nog enigszins afstand lijkt te houden tot organisaties als VNU en dergelijke, maar dat het FvD zich daar amper of niet van distantieert. Niet genoemd dat na de enorme media-aandacht waar Wilders op werd getrakteerd nu een groot podium wordt geboden aan Baudet. Bovendien worden Thierry Baudet en Theo Hiddema behandeld alsof zij volstrekt keurige lieden zijn met heel normale ideeën. Zozeer dat Klaas Dijkhoff ook geen enkele remming meer voelt om op gelijke wijze het “debat” in te gaan.

Baudet had een debat aangevraagd over het pact van Marrakech. Zijn “rechtse” hand Hiddema leest, gelijk diens vader in 40-45, Duitse kranten en daar liep Theo aan tegen dat pact. De meest basale mensenrechten voor vluchtelingen vastgelegd in een pact, een gruwel voor de heren. Het leger moet die vluchtelingen op de Middellandse Zee met drones en helikopters te lijf gaan, en dat kan het leger makkelijk vinden zij. Terug schieten naar Afrika, niks mensenrechten. Die tellen uiteraard niet voor homeopathisch zeer verdunde types.
Hilversum doet alsof dat heel normale ideeën zijn, en daarmee zijn het inderdaad heel normale ideeën geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>