Geen VVD-ers meer op Justitie

De staat heeft het geweldsmonopolie en daar hoort zij secuur mee om te gaan. Helaas, dat is hier net zo min het geval als in de VS. De hele wereld was geschokt bij de moord op George Floyd door een Amerikaanse politieagent. Zijn misdaad was het betalen van een pakje sigaretten met een vals bankbiljet. Hier hadden wij de moord op Mitch Henriquez door 7 agenten, ook met een nekklem. Zijn misdaad, een grapje naar de agenten: “ik heb ook een wapen” zei hij wijzend op zijn kruis. De Amerikaanse agent is veroordeeld tot een jarenlange celstraf, de Nederlandse agenten werden vrijgesproken.

In Amsterdam werd de politie ingeschakeld om een geflipte toerist te helpen. De psychische hulpverleners werd gesommeerd om niets te doen, terwijl de jongen om een arts riep. Een aantal gewapende agenten benaderden de jongeman terwijl een hondenbegeleider hem vanachter besloop. De hond moest de agressief geachte jongen bijten, alleen wist de hond dat niet die jongeman, maar de agenten agressief waren en liep hem voorbij. De begeleider sloeg daarop de jongen vanachteren neer en een andere agent loste meteen 4 schoten op de op de grond liggende jongeman. Met de dood als gevolg. Niets aan de hand, triest maar geen vervolging waard was het oordeel van onze overheid.

Er is iets grondig mis bij onze politie, te makkelijk wordt het wapen getrokken bij situaties waar dat volstrekt onnodig is. De geweldsinstructies moeten streng onder de loep genomen worden. En niet het etnische aspect vergeten, want bij de onnodig geweldssituaties is doorgaans sprake van slachtoffers van kleur. En er is ook wat mis met onze media. De verontwaardiging over een moord door een Amerikaanse politieman is groter dan een bijna identieke moord door een agent in eigen land. Hoe kan dat? Voor er iets kan veranderen moet eerst de VVD van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Zonder Teeven en Opstelten maken de VVD-ers er nog steeds een puinhoop van. Sander Dekker lapt Kamermoties aan zijn laars en negeert tikken op zijn vingers van mensenrechtenorganisaties en Hoge Raad. Zo laat hij de waarschijnlijk ten onrechte veroordeelde 76 jarige Singh in de Amerikaanse gevangenis creperen. Die zit daar al 36 jaar en is niet vervroegd vrijgelaten omdat hij ontkent. Dekker had hem naar ons land kunnen laten komen, maar daar heeft hij geen zin in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *