George Bush maakte al een einde aan Kofi Annan

George Bush negeerde Kofi Annan, liet de hele VN links liggen en zette leugens in om ten strijde te trekken tegen Saddam Hussein. Samen met de andere B-categorieleden, Blair, Berlusconi en Balkenende. Tot vandaag de dag zitten wij met de brokken, en met name de bevolking van het Midden-Oosten. Hun landen verwoest, miljoenen op de vlucht en amper hoop op een veilige toekomst.
In Irak was de gezondheidszorg behoorlijk goed onder Hussein, vrouwen konden er ongesluierd over straat naar hun werk. Dankzij het ingrijpen van Bush is de klok een flink eind terug gezet. Bevrijd van Hussein, maar wat is ervoor in de plaats gekomen? En wat zeggen de B-mannetjes nu? Zij zijn stil. Bush sprak nog wel een paar slijmerige en schijnheilige woorden naar aanleiding van het overlijden van Kofi Annan, maar het waren juist deze Balkenendes die ons hebben beroofd van de paar mensen die nog voldoende respect hadden om de wereld tegen domme acties van machthebbers te beschermen. Door Annan te negeren is de wereld nu overgeleverd aan de fratsen van Poetin, Trump en in hun kielzog Erdogan, Duterte, Orban en vele anderen. Er is niemand meer die nog het respect heeft om boven de partijen te staan.
Annan zal zich in zijn graf omdraaien mocht hij de mooie woorden horen die Bush en consorten nu over hem spreken. Zelfreflectie is de huidige machthebbers niet gegeven. En kritiek wordt door hen niet geduld. De wereld is overgeleverd aan hun domheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *