Het puin van Wiebes

Erik Wiebes en Lodewijk Asscher waren de enigen die de politiek verlieten vanwege de toeslagenaffaire, tenminste, dat zeiden zij. Van Asscher klopt het, maar bij Wiebes waren er meer redenen om er vandoor te gaan. Zijn dossier over de aardbevingsschade door gaswinning in Groningen is zo’n reden. Moedwil of misverstand, wat heeft Wiebes bekokstoofd met Shell en ExxonMobil ofwel de NAM, de ceo vond het gepast om van 26.000 huizen die versterkt moeten worden 50 te maken, geen klein verschil. Daar moet met het ministerie over gesproken zijn. Maar Wiebes is weg. En hoe zit het met de elektrakabel die niet om, maar ineens dwars door werelderfgoed de Waddenzee en het eiland Schiermonnikoog zal worden aangelegd. Waarom is het ministerie van het advies afgeweken? Erik Wiebes heeft dat op zijn laatste werkdag nog even geregeld.

Wat heeft Wiebes allemaal bekokstoofd en uitgevreten in het geniep. Het zal nog veel meer zijn, maar dat komen wij hooguit per ongeluk te weten. Wat hij had moeten doen was ons land zo snel mogelijk van het gas afhalen. En niet alleen vanwege het milieu, maar ook vanwege Poetin. Wij moeten van de afhankelijkheid van deze despoot en vriend van Trump, Assad en Baudet af. Poetins maatje Loekasjenko in Belarus laat weer zien waarom, en wij zijn Navalny natuurlijk ook nog niet vergeten.
Wiebes is vertrokken en opgevolgd door Bas van ‘t Wout. De puinhoop op het ministerie van Economische Zaken was zo groot dat Van ‘t Wout al na 4 maanden met een burn-out naar huis is gegaan. Was het de aardbevingsellende, de vernieling van de natuur van onze Waddenzee of de geldsmijterij voor ons bedrijfsleven in het kader van corona die Van ‘t Wout opbraken? Of speelde bij deze van huis uit gereformeerde VVD-er plots het geweten op? De partij voor de zelfverklaarde hard werkende Nederlander grossiert in prominenten die stoppen met werken, zij stappen niet alleen op vanwege oplichting of om hun heil bij extreemrechts te zoeken, zij stoppen nu ook omdat dat zogenaamde hard werken hen zwaar valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *