Hier zijn geen fascisten

In België is de fascist bekend, hij bestaat er en iedereen mag het weten. In Italië is het fascisme niet verdwenen met het ophangen van Mussolini, dat weet elke Italiaan. In Spanje is iedereen zich ook bewust van het nog altijd sterk aanwezige fascisme, het verplaatsen van het graf van Franco(een bedevaartsoord Spaanse fascisten) ging er dan ook niet zonder problemen.
Alleen in Nederland bestaat het fascisme niet. Er waren weliswaar wat mensen “fout” in de oorlog, maar dat kun je hen nauwelijks aanrekenen, tijdgeest en naïviteit, en ze wisten natuurlijk niet waartoe het leidde. In 1945 zat bijna heel Nederland van de ene (bezettings-)dag op de andere (bevrijdings-)dag in het verzet, en wij hebben sindsdien allemaal niets met fascisme te maken. Er bestaan in Nederland geen fascisten. En wie er toch één meent te zien is een vreselijk gutmensch die volstrekt ten onrechte hard werkende en brave burgers de maat durft te nemen. Dat die burger zich fascistisch uitliet is onzin, zijn woorden zijn verkeerd uitgelegd of waren niet zo bedoeld. Die gutmensch is juist een monster dat zo’n brave burger demoniseert, die altijd gelijk klaar staat met dat etiket fascist, en daarmee de betekenis onderuit haalt.

Dus kan een politicus hier rustig toespraken houden over naar het front gaan om onze boreale wereld tegen het omvolken door internationale (Joodse) bankiers te beschermen(een citaat van van Jean-Marie Le Pen), reppen over homeopathische verdunning(daar gaat onze raszuiverheid vreest hij) en dat nog wat doorspekken met quasi intellectuele citaten en wat religieuze onzin uit christelijke hoek, zoals de aan het Vaticaan ontleende rots waarop hij zijn zuil wil bouwen. Hij is heel toepasselijk zijn queeste begonnen in een (Amsterdamse) kelder, daar haalde hij nachten door met de huidige harde kern van zijn partij en met types als de Amerikaanse racist Jared Taylor. Hij is bevriend met fascisten, citeert hen, maar kan zelf nooit fascist zijn, want hij is Nederlander. En in dit land komen geen fascisten voor. Dus feliciteren al de door hem beschimpte collega-politici hem met zijn knappe overwinning en moeten wij diens gedachtegoed en zijn aanhang heel serieus nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *