Huizen te duur

“Huizen te duur voor de middeninkomens” kopten de kranten. Dat is sneu voor Jan Modaal, maar voor de laagste inkomens zijn in veel delen van ons land helemaal geen woningen meer, of je moet een wachtlijst van 16 jaar normaal vinden.
In de Randstad zijn de prijzen van koophuizen totaal uit de hand gelopen, de prinsjes Bernard varen er wel bij. Het bizarre doet zich nu voor dat een medisch specialist een woning nog wel kan betalen, maar de verpleegkundige niet. Aangezien veel specialisten graag in de Randstad werken is daar geen tekort aan, maar de handjes aan het bed is er een groot probleem. In de provincie is de situatie precies andersom.
Uit het onderzoek van Jan Tromp en Pieter Tops in opdracht van de Gemeente Amsterdam blijkt dat het bijna standaard is dat huizen in de Randstad contant worden betaald. Wie kan 1 miljoen cash neertellen? Dat de vastgoedwereld een behoorlijk crimineel wereldje is weet iedereen. Er lopen daar ouderwetse huisjesmelkers rond, waaronder dus een prinsje en de oude financiers van Pim Fortuyn, maar je ziet er de onderwereld ook zijn miljarden witwassen. Bij de VVD zitten veel vastgoedlieden met navenant veel invloed. De wetgeving schiet daardoor tekort om die dubieuze praktijken aan te pakken, de Van Haga’s zitten natuurlijk niet voor niets bij de VVD.

En zo zit de hele wetgeving in ons land rammelend in elkaar.
Zou je dierenmishandeling strenger bij wet willen regelen dan zal die nieuwe wet er ook voor zorgen dat de veeboeren hun stallen kunnen sluiten. Dat zal nooit gebeuren dankzij de krachtige boerenlobby die altijd kan rekenen op steun van SGP, CDA, CU en VVD.
Den Haag roept graag hoe geweldig democratisch en goed geregeld ons land is, maar het is hier niet minder corrupt dan Italië, wat heet, de belastingmoraal is hier zelfs slechter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *