Hulp bieden is crimineel

Als het aan de huidige VVD lag zou Ramses Shaffy een crimineel zijn geweest, immers Staatloos burger en waren de Joodse vluchtelingen in de jaren 30 van de vorige eeuw hier niet alleen ongewenst, als zij hadden geprobeerd met een gammel bootje naar ons land te komen, dan mochten zij mooi op dat bootje blijven zitten en verzuipen want hulp bieden is voor de VVD crimineel.

Jeroen van Wijngaarden, voormalig tandpastagezicht van de tandartsenbond en dito gezicht bij een big farma, was door zijn partij naar de achterste regionen gezet(hij had een keer tegen de partijlijn in gestemd) maar kon terug de Kamer in omdat er zoveel VVD-ers de Kamer alweer snel verlieten. Nu mag hij de rol van Azmani overnemen. Die is naar Europa vertrokken, ook de natte droom van Van Wijngaarden. Hij doet zijn best om nog harder te zijn dan Azmani. Dus kwam hij met het voorstel om hulp aan drenkelingen(hij doelt op vluchtelingen uit Afrika op weg naar Europa) strafbaar te stellen, een idee van Madeleine van Toorenburg(CDA). Alsof het zeerecht niet bestaat.
Mensen die een door (neo-)kolonialisme en klimaatverandering zwaar geteisterd werelddeel ontvluchten maken geen leuke vakantietrip. Als zij al niet in de Sahara omkomen belanden velen in Libië. Daar zijn detentiekampen voor hen, gefinancierd door de EU. De toestand in die kampen is te schandalig voor woorden maar de EU grijpt niet in. Intussen is de situatie er door burgeroorlog nog slechter geworden. Deze week werd zo’n kamp gebombardeerd, minstens 44 doden. En dan lukt het sommigen om daar toch vandaan te komen. Voor veel geld worden zij op de Middellandse Zee gedumpt en moeten zij maar zien of iemand hen wil redden, want zeewaardig zijn die bootjes niet en de overtocht is ook voor Maarten van der Weijden niet te bezwemmen. Tot voor kort kwamen jaarlijks minstens 3500 mensen op Middellandse Zee om. Dankzij hulporganisaties nam dat aantal af. Door ingrijpen van EU-landen zijn er nog maar enkele reddingsschepen actief, waaronder de Sea Watch 3. En de VVD wil nu, net als het CDA, de PVV. SGP en FvD, die hulp strafbaar stellen.

De VVD is de partij met de meeste criminele leden, van hun oud-voorzitter Henry Keizer(lijkt er zoals de meesten ongestraft af te komen) tot de wel veroordeelde Ton Hooijmaijers. Dat uitgerekend die partij met het strafbaar stellen van hulp aan mensen in nood komt is alle schaamte voorbij. Sleep hen voor het Internationaal Gerechtshof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *