Hulp verboden

Zeker 60 mensen zijn afgelopen week verdronken op de Middellandse Zee. Zij waren door Libiërs voor veel geld meegenomen op een schip om naar Europa te varen, maar zij zetten de 76  passagiers eenmaal op zee in een veel te klein rubberen bootje. Die maakte water en zonk uiteindelijk, 15 mensen wisten 8 uur hun hoofd boven water te houden en werden toen gered door Tunesiërs, de anderen verdronken.

De EU heeft de grens gesloten, de Libiërs krijgen miljoenen om mensen, die in de EU een veilig heenkomen zoeken, tegen te houden. Hulp aan drenkelingen wordt door de EU niet verleend, particuliere organisaties die wel reddingshulp verleenden zijn niet meer actief. Hun schepen zijn overal aan de ketting gelegd. Het onder Nederlandse vlag varende Duitse Sea Watch was door ingrijpen van Cora van Nieuwenhuizen(VVD) aan de ketting gelegd middels snel ingevoerde gelegenheidswetgeving. De rechter heeft haar inmiddels terug gefloten en de hulporganisatie zal zo snel mogelijk haar reddingswerk hervatten. Voor de ruim 60 verdronken mensen van afgelopen week is dat dus te laat. De EU is in de mond van velen altijd overal de schuld van, maar hier zijn het de VVD en het CDA die D66 en CU in de coalitie zo sterk in de tang hebben dat die deze actie van Van Nieuwenhuizen niet tegen hebben kunnen houden. FvD, SGP en PVV kunnen tevreden toezien hoe hun gedroomde beleid werkelijkheid is geworden.
Hier kappen we 324 eiken van een eeuw of anderhalf oud omdat er misschien een te hard rijdende, appende, dronken automobilist tegenaan kan rijden, aan de Europese zuidgrens laten wij duizenden mensen per jaar verdrinken en verbieden zelfs hulp aan hen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *