IS of SS

IS-strijders met een Nederlandse nationaliteit konden van Rutte maar beter ter plaatse omkomen dan hier terugkeren. Volstrekte onzinpraat, een premier onwaardig.
De VVD heeft jaren op Justitie de dienst uit gemaakt, van samenvoeging met Binnenlandse Zaken(het zeer omstreden onder één dak brengen van opsporing/politie en rechterlijke macht) tot bezuinigingen, alles met negatief resultaat. Enorme achterstanden bij de behandeling van rechtszaken, ict-fiasco’s, toename corruptie, mankracht tekorten enzovoort. Een toontje lager met zo’n staat van dienst zou Rutte sieren.

In 1945 zat Nederland na de bevrijding met zo’n 25.000 Waffen-SS-ers(Nederland was verhoudingsgewijs de grootste buitenlandse leverancier van deze gevreesde strijders). Een aantal bleef in hun nieuwe heimat, degenen die terugkeerden werden berecht. Voor hen die in het gevang belandden was dat geen zware tijd. In de gevangenissen werden zij met alle egards behandeld, niet te vergelijken met de harde hand die de moedige jongemannen ten deel viel die weigerden om naar “ons” Indië te gaan om daar aan de politionele acties deel te nemen. Nu pas wordt erkend dat daarbij veel oorlogsmisdaden plaatsvonden, tot genocide aan toe.
De 700 Nederlanders die in de jaren 30 naar Spanje afreisden om de legale democratische Spaanse regering te helpen in de strijd tegen de fascist Franco kregen bij terugkeer een geheel andere ontvangst dan de SS-ers. De mannen van Hitler kregen na hun gevangenisstraf hun Nederlandse paspoort vrijwel meteen terug, de oud-Spanjegangers mochten tot diep in de jaren 70 op hun paspoort wachten.

Wat moeten de Koerden met de Nederlandse IS-strijders? Zij zijn hier opgevoed, gevormd en opgeleid. Dan moet vadertje Staat ook de door de VVD altijd zo gewenste verantwoordelijkheid nemen, hen weer opnemen en al dan niet berechten. Zoals de SS-ers werden behandeld, een paar allerzwaarste oorlogsmisdadigers in het gevang en de rest ongemoeid laten. Ook hun (Duitse) invaliditeitsuitkeringen ongemoeid en onbelast laten. Of vinden wij nu dat die SS-ers er te makkelijk vanaf zijn gekomen? Daar heb je de Telegraaf nooit over gehoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>