Kerstfeest

De kerken zien steeds minder gelovigen in de bankjes, behalve de feestkerken dan waar volop gezongen en gedanst wordt, vooral populair bij gelovigen met een overzeese achtergrond.
De ontkerkelijkte Nederlanders zijn de gelovige rituelen echter niet kwijt, bij een overlijden gaan zij er nog altijd vanuit dat de dode dierbare in de hemel komt, zo vertellen zij hun kinderen. Net zoals zij hun kinderen het sinterklaasverhaal wijsmaken. Zelfs het paasei is een heilig relikwie. En o wee als ongelovigen of anders gelovigen maar met een vinger wijzen naar één van die heilige huisjes of hen wordt een enkele reis naar apenland toegewenst door het eerste beste VVD-Kamerlid(Thierry Aartsen), of een VVD-minister(Halbe Zijlstra) rept over het vermoorden van een kinderfeest.

Het eten van vlees is kennelijk ook een heilig huisje, want de Allerhande heeft het in haar kerstnummer gewaagd om vegetarische recepten op te nemen. Daar zijn de vierders van vrede op aard niet van gediend en dus werd de supermarkt overladen met twitter- en facebookkritiek. Over aandacht hebben deze critici niet te klagen, de Telegraaf staat hen activistisch bij met haar dochterondernemingen GeenStijl, PowNed en WNL. En alle media gaan vervolgens mee in het wereldnieuws dat afwisselend het paasei of zwarte piet is.
Even waren de nationalistische voorvechters van een Nederland van vreemde smetten vrij heel blij. Marcel Boekhoorn, de multimiljonair, had de HEMA gekocht. Hoera, weer in Hollandse handen. En wat voor handen! Dat mochten wij afgelopen week weer eens vernemen. Boekhoorn is ook de man die de armste kant van Nederland nog weet uit te benen. Met zijn Novum Bank op Malta, nog (belasting-)paradijselijker dan Nederland, leent hij bedragen tot 1000 euro uit voor 30 dagen tegen kosten en rente waarvoor de naam woeker te mild is. Maar dan hoor je de Jenny Douwesen en GeenStijlers niet.

Minder vlees eten zullen zij misschien toch gaan doen, als zij wetenschappelijke onderzoeken zouden lezen en geloven, want je wordt impotent van vlees. En dat willen de kinderliefhebbers natuurlijk niet.