Kinderfeest

De rechter die de pro-zwartepiet-wegblokkeerders veroordeelde kreeg zelf te maken met de praktijken van die helden van de Telegraaf. Op twitter plaatsten een paar van die figuren haar telefoonnummer met de oproep om haar plat te bellen. Zij wezen er “fijntjes” op dat zij geen onafhankelijk rechter was, want penningmeester geweest bij de Stichting Humanitaire Hulp Eritrea. Oef, dat is schrikken, een rechter die affiniteit heeft met humanitaire hulp en dan ook nog aan mensen in Eritrea, waarvan zij kennelijk weten dat het in zwart Afrika ligt.
Zij zijn boos op deze rechter, want zij legde “veel te zware” straffen op voor het levensgevaarlijk blokkeren van een snelweg en het belemmeren van het recht op demonstratie van mensen die met hun van mening verschillen. Meestal hoor je deze lieden klagen over te lichte straffen, taakstraffen vinden zij doorgaans geen straf. Hoe anders is dat nu, de paar weken werkstraf die zij opgelegd kregen zijn ineens wel uitermate zwaar.
Het plaatsen van adres- of telefoongegevens is een verkapte oproep tot agressie tegen die persoon, want dat is het enige doel om zulke gegevens te openbaren. De initiators van de pro-pietenclub behoren voornamelijk tot extreem rechtse bewegingen als de NVU, Jenny D. zit bij Baudet. Zij hebben dankzij de overmaat aan aandacht in de media, van Pauw tot Twan, de wind in de zeilen en laten niet meer los. Met hun politieke agenda kunnen zij nooit zo goed scoren, dus melken zij de zwartepietkwestie totaal uit. Een beetje zoals motorclubs goodwill verwerven door een middag met zieke kindjes te toeren.
Het griezelige is dat zij een giftige sfeer creëren van wij tegen zij waarbij de vlam zomaar in de pan kan slaan. Den Haag zweet dan soms peentjes en weet dat zij deze lieden geen strobreed in de weg moet leggen, wat moeten meebuigen. En daar is het hen juist om te doen. Zet je de feiten op een rij, dan zie je dat van KOZP van Esajas en Afriyie geen enkele agressie uitgaat, maar juist van de politie en de tegenstanders van hen. Niettemin mogen ingezonden brievenschrijvers en gasten in talkshows rustig nepnieuws verkondigen als zouden de anti-pieten terroristen en geweldplegers zijn. Het enige geweld kwam tot nog toe van de politie en van de pro-pieten. Het door Jenny D. aangekondigde grote feest op 5 december zal echt heel groot worden. Zij hebben met crowdfunding al ruim over de twee ton binnen. Dat wordt geen kinderfeest.

Bij de wegblokkeerders zaten ook lieden die geen fascistische agenda hadden. Zij waren eergisteravond bereid om met Afriyie in gesprek te gaan, met 22 mensen in een flatje in Leeuwarden. Zij kwamen allen tevreden naar buiten, nu de rest van vooral ouder Nederland nog. Want hoe jonger hoe minder mensen tegen het afschaffen van zwarte piet zijn, de kinderen sowieso, en het is toch hun feest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *