Klimaatdrama

Bijna een halve eeuw wordt er gewaarschuwd voor de gevolgen van onze wijze van leven, niet door onheilsprofeten, maar door wetenschappers. Zij werden en worden nog steeds weggezet als geitenwollen sokkendragers. Die neem je niet serieus en dus ging men lekker door met de vernietiging van het milieu. Zelfs nu men overal inziet dat het anders moet doet men nog veel te weinig om de wereld te redden, sterker, er zijn zelfs landen waar men de middelvinger opsteekt tegen de milieuregels en de maximumsnelheid voor auto’s lekker opschroeft naar 130 km/u.
De VVD is voor de grote bedrijven en multinationals, maar tegen milieumaatregelen. En ze zijn blind voor de gevolgen. Het CDA doet er niet voor onder, wat verwonderlijk is gezien hun christelijke praatjes over rentmeesterschap.
De gevolgen komen prominenter in het nieuws en worden te sterk om als incident af te doen. Terwijl Europa last heeft van extreme regenval en overstromingen zit Afrika met extreme droogte. Blijft daar de regen uit door de klimaatverandering vanwege de opwarming, vestigen zich er ook nog Hollandse bedrijven (zoals dat van Gerrit Barnhoorn, bekend van de Quote 500), die de watervoorraad in recordtempo opmaken voor het kweken van rozen: 10 liter per rozensteel! Het vee van de boeren sterft eerst, de bevolking volgt. Behalve een aantal dat met de spaarzame centjes van hun hele familie Europa probeert te bereiken. Na een barre tocht door de Sahara wacht hen mishandeling en uitbuiting in Libië. En dan de gevaarlijke overtocht naar dat gezellige Europa. De Halbe Zijlstra’s hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat de opvang geen aanzuigende werking heeft. Dat is dus flauwekul, laat die Zijlstra zelf maar eens leven zoals de Afrikaanse vluchtelingen in hun geboorteland.
Voor honger ga je op de loop en niets houdt je tegen. Maar ook een uitzichtloos armoedig bestaan is al voldoende voor de Afrikaan met een VOC-mentaliteit. Die gaat net zoals honderdduizenden Hollanders in de jaren 50 op zoek naar een betere toekomst.
Het westen moet zich bewust worden van haar milieuvernietigende systeem dat zorgt voor een nieuwe vluchtelingenstroom: klimaatvluchtelingen.
En dus drastisch en snel maatregelen nemen, geen afspraken en vergaderingen meer, maar handelen. En pak dan de zwaarste vervuilers eerst, onze land- en tuinbouw bijvoorbeeld. Nu krijgt die sector enorme subsidiebedragen voor hun bijdrage aan de klimaatverandering. En de zeevaart, waar de 6 grootste containerschepen ter wereld net zoveel vervuilen als alle auto’s op aarde. En zelfs China ziet in dat haar zwaar vervuilende industrie zo niet door kan gaan.
Maar de Amerikaanse broers Koch(samen rijker dan Bill Gates) zetten hun miljarden in om elke milieuwet te torpederen. En dat land geldt voor de meeste politici in Den Haag als ons voorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>