Lekker laten verdrinken

Op de vlucht voor oorlog of voor klimaatverandering of gewoon behept met de ware VOC-mentaliteit verdrinken nog steeds mensen op de Middellandse Zee. De laatste boten van vrijwilligers die daar rondvoeren om de reddende hand uit te steken zijn aan de ketting gelegd. Ook het onder Nederlandse vlag varende reddingsschip kan de zee niet meer op. Verboden door snel op verzoek van de VVD veranderde regels. Madeleine van Toorenburg (CDA) kan tevreden toekijken, zij wilde die redders achter slot en grendel.
De EU en ons land hebben het beleid keurig aangepast aan de wensen van landen als Hongarije en Italië waar de Wildersen en Baudets de dienst uitmaken. Dus telt alleen het boreale leven nog en kan de rest verzuipen mochten zij hierheen vluchten en mogen Nederlanders die niet onder de boreale norm vallen wachtten op hun door rechts gedroomde deportatie.

De sfeer is hier zo xenofoob dat een geplande sponsorloop in de Nacht van de Vluchteling is afgelast. Vluchtelingenwerk(voortgekomen uit het verzet) organiseerde die tocht met als startpunt Herdenkingscentrum Westerbork(In 1939 opgericht door de Nederlandse regering als eerste asiel- en uitzetcentrum, later door de Duitsers voortgezet als doorvoerhuis naar de Concentratiekampen).
In Elsevier zei Esther Voet (CIDI) de loop ongepast te vinden, want “joden zijn vergast en vermoord in de jaren 40 en vluchtelingen worden hier met open armen binnengehaald”. Behalve dat de opbrengst van de loop niet eens bedoeld is voor vluchtelingen hier(maar voor opvang in de regio), van open armen kun je toch echt niet spreken. De opvang is tegenwoordig net zo guur als de opvang voor de joodse vluchtelingen in de jaren 30. In de Telegraaf liet Eddo Verdoner (Centraal Joods overleg) zich gaan, “de nagedachtenis van de holocaust mag je niet voor zulke zaken inzetten”. Dat bij de nationale dodenherdenking alles en iedereen herdacht wordt is voor hem geen oprisping in de Telegraaf waard.
Zij kregen bijval van Baudet, die vond de loop schandalig, internet droop van racisme en nazipraat over het onderwerp. De loop verenigde zo boreaal extreemrechts met joods extreemrechts, samen tegen de vluchteling. En deze regering en de EU doen van harte mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *