LPF-toestanden

Hommeles bij de FvD en meteen worden de LPF-toestanden erbij gehaald. Nou, een partijvoorzitter die een stichting voor miljoenen heeft geplunderd en een eindeloze rij van Kamerleden en regeringsleden die moesten opstappen, die LPF-toestanden gaan zeker op voor de VVD. Voor de PVV kun je ook een lekkere lijst van wangedrag maken. En zowel de VVD, met de affaire Anne-Wil Duthler, als de PVV, met de zoveelste affaire Dion Graus, timmerden afgelopen week even hard aan de schandaalweg als de FvD. Schandalen en rechts gaan hand in hand, de gutmensch is daar immers taboe.

Sinds het vallen van de muur was het vrij baan voor wild-west-kapitalisme.
Veel linkse partijen schudden hun ideologische veren af en de politiek werd een aantrekkelijke werkplek voor carrièrejagers. Die keken bij PvdA en VVD, neusden even bij GL en D66 en maakten dan de keus voor de partij waar zij de mooiste carrièrekansen leken te hebben. De kleurloze rechtse brij die dat opleverde gaf ruimte aan types die wel kleur leken te brengen. Figuren die zich afwijkend kleedden en met hun uitspraken de boel shockeerden.
De SP bleef verschoond van die carrièrejagers dankzij hun afdrachtregeling en hield de koers onverdroten links. De kiezers zochten daar desondanks slechts één keer massaal hun heil, maar de 25 zetels die de SP kreeg waren voor de rechtse partijen geen reden om die partij uit te nodigen voor regeringsdeelname. Een PVV was dat met 24 zetels wel.
De zwalkende PvdA kreeg nog een paar keer herkansing van de kiezer, maar telkens gooide die partij na de verkiezingen haar net hervonden ideologische veren weer bij het oud vuil. De kiezer werd zo rijp gemaakt om op vreemde vogels te stemmen. Met een rechtse meerderheid blijven het dan natuurlijk doorlopend LPF-toestanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *