Mag je niets meer?

In DWDD werd gisteravond gediscussieerd over onze tijd die zou veranderen zoals ooit in de jaren 60 bezongen door Bob Dylan.
Aan tafel zat de notoire stoorzender Sander Schimmelpenninck, de Jort Kelder-kloon van Quote. De Nederlandse man mag niets meer jammerde hij. Die man kan al bijna niet flirten, en dan durft hij nu helemaal niets meer dankzij die preutse MeToo-beweging. Gelooft hij nu werkelijk dat er in ons land geen vrouw wordt lastig gevallen, aangerand of verkracht? En dat dat heel wat anders is dan een flirt, hoewel menig aanrander zal beweren dat hij slechts flirtte met zijn slachtoffer.
Ook de zwarte piet-discussie was niet aan de vleesgeworden arrogantie besteed. Nee, de tegenstanders dienen zich uiterst voorzichtig en omfloerst te uiten, heel zachtjes om vooral de tere Hollandse witte zieltjes niet op de kast te jagen. En vooruit, die wegblokkade door Friezen was ook niet helemaal o.k. De tafel was het lokale nieuws blijkbaar ontgaan, want in de Leeuwarder Courant van gisteren stond een stuk over een demonstratie tegen racisme aanstaande dinsdag 15.00 uur op het Zaailand in Leeuwarden, georganiseerd door Marrit Hoomoedt. Zij werkte in een hotel de dag voor die wegblokkade en daar was die groep wegblokkeerders neergestreken. De “Friezen” kwamen onder andere uit Haarlem. Aan de stamtafel zaten de heren zich flink voor te bereiden op de blokkade van de volgende ochtend, de ene na de andere racistische mop vloog over tafel, gevolgd door voorstellen om die bussen van de Afsluitdijk af te flikkeren zodat “die bootvluchtelingen alsnog konden verzuipen”. Annabel Nanninga kan met haar “dobbernegers” op hun stem rekenen. Overigens is Jenny Douwes die op Facebook tot de blokkade had opgeroepen ook lid van Annabels FvD.
Het Quote-mannetje wist ook al geen raad meer met zijn humor, je mag ook over niemand meer een grap maken sprak hij verongelijkt. Nou, aan die stamtafel van Marrit’s hotel had hij zijn moppen zonder problemen kunnen maken. Maar als hij een beetje zou willen nadenken dan had hij kunnen bedenken dat er een simpel criterium is voor humor. Maak je een grap over een Belg, bedenk dan even of je die grap ook zou vertellen aan je baas als die Belg zou zijn. Zelfs hij die geen enkel inlevingsvermogen heeft kan op die manier binnen de grenzen van minimale beschaving blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *