Mensenrechten tellen niet voor Rutte

Angela Merkel heeft ondanks de felle oppositie van extreem rechts toch een “wir schaffen das”-je gedaan. Zij neemt 1500 vluchtelingen uit Griekenland op. Het stelt niet veel voor, maar het is al ietsje minder laf dan de 100 die Nederland op gaat vangen, want die worden ook nog doodleuk afgetrokken van de aan de UNHCR toegezegde opvang voor volgend jaar.
Zweden pakt humaan uit door 3000 vluchtelingen op te nemen. Deden alle Europese landen dat, dan was het schandalige gebeuren in Griekenland meteen voorbij. Maar dan zouden Ankie Broekers-Knol en Mark Rutte met Baudet en Wilders in spoedoverleg bijeen moeten komen om het wegvallen van de afschrikwekkende werking te bespreken. Wellicht zouden zij dan besluiten om nog wat extra criminelen in te vliegen uit veilige landen, die terroriseren de azc’s zo lekker, alsnog een afschrikwekkende werking. Want al hebben lokale ondernemers wel een beetje last van die stelende gastjes, in de azc’s is hun terreur (diefstal, mishandeling en verkrachting) een stuk heftiger.

Is Rutte nu zo’n lafaard vergeleken met Merkel? Of moet je vrezen dat de VVD en het CDA niet eens zozeer uit angst voor Wilders en Baudet zo inhumaan optreden tegen vluchtelingen, maar dat zij er al net zo over denken, het laatste beetje menselijkheid bij het vuilnis gezet.
Merkel trotseert de zeer sterke fascistische stroming in Duitsland. Net als hier had bijna de hele rechterlijke macht en het hele politiekorps ontslagen moeten worden in 1945. Het bleef bij een paar fascistische boegbeelden en zo bleef die cultuur in stand. Merkel durft daarom niet 10.000 vluchtelingen uit Griekenland op te nemen, maar doet nog wel iets, meer dan het bij schenden van mensenrechten wegkijkende Kabinet Rutte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *