Monocultuur

Door de giga uitstoot van stikstof groeit de natuur juist fantastisch beweert Thierry Baudet. Dat je dan een monocultuur krijgt, een natuur bestaande uit brandnetels, bramen en wat gras, meer niet, dat is precies het ideaal van Baudet. Monocultuur is zijn streven op alle fronten. Er is voor hem slechts één soort Nederlander, niks multiculti, alleen de witte boreale soort. Als hij dat gaat invoeren, de handleiding van Joseph Goebbels ligt nog altijd voor het grijpen, dan kan Geert Wilders met ietwat joods en Indisch bloed inpakken en wegwezen, of de oude oplossing komt weer van stal. Trouwens ook Baudet zelf riskeert dan een vertrek, eveneens vanwege Indische wortels. En hoe Germaans zijn Belgische bloed is zal ook twijfels oproepen.

Een vergelijking met het nazisme is taboe, want niets is te vergelijken met de holocaust van toen wordt vaak gezegd. Maar Charlie Chaplin maakte in 1940 een parodie op Hitler, The Great Dictator, en dat kon hij doen omdat hij ongewis was van de holocaust die nog moest volgen. Chaplin zei zelf dat hij die film nooit had kunnen maken als hij had geweten dat de holocaust aanstaande was. Zo betrekkelijk vaag is dus de weg daarnaartoe.
Het Derde Rijk bestond niet uit één monster en een handjevol volgelingen, een zeer groot deel van de Duitse bevolking stond erachter, boeren en soldaten, huisvrouwen en bejaarden. Juist daarom moet je waakzaam zijn voor stromingen die zich op dezelfde wijze ontplooien en zich in dezelfde richting begeven. Niet wachten tot een nieuwe ramp onafwendbaar is.
Een streven naar een monocultuur is zeker een ferme stap in de foute richting, zowel voor de natuur als voor de menselijke beschaving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *