Niet Wilders of Baudet, maar Van der Staaij

Iedereen kan weten dat criminaliteit te maken heeft met de sociaaleconomische status van mensen. In Wassenaar is het een sport om geen belasting te betalen, in de Haagse Schilderswijk zal men een andere manier moeten zoeken wil men wat illegale centjes versieren. De overheid is echter voornamelijk gericht op de criminaliteit van de kleine man of vrouw, de witte boorden komen doorgaans overal mee weg zoals wijlen VVD-voorzitter Henry Keizer(miljoenenfraude), of krijgen hooguit een taakstraf zoals VVD-coryfee Robin van Linschoten. Hij had een ton of twee belasting ontdoken, een bijstandsmoeder krijgt voor het jatten van een pak melk bij de Jumbo eenzelfde straf.

In de Tweede Kamer ziet men criminaliteit heel anders, tenminste de VVD, het CDA, de PVV, FvD, de SGP, Henk Krol en Van Haga. Dit rechtse blok is van mening dat criminaliteit te maken heeft met je huidskleur of geloof, volgens hen is het iets dat bij een niet-Hollandse cultuur hoort. Dus is er nu een motie aangenomen om het probleem van oververtegenwoordiging in criminaliteitscijfers van mensen met een niet-westerse migratie-achtergrond te “onderkennen” en te onderzoeken voor een gerichte aanpak. De indiener was niet Wilders en ook niet Baudet, maar Van der Staaij(SGP).
Baudet had trouwens nog een aardig staaltje van framing weggegeven. Met statistieken zwaaiend tierde hij dat door de komst van vluchtelingen de verkrachtingscijfers zijn verdubbeld. Het zal ambassadeur Pete Hoekstra zijn geweest die Baudet deze Trumpiaanse framing aan de hand heeft gedaan, Baudet is immers kind aan huis bij diens Amerikaanse ambassade.
De verkrachtingscijfers zijn inderdaad verdubbeld, dat klopt en daar is men heel blij mee bij opvangorganisaties en politie. Het aantal verkrachtingen is namelijk niet toegenomen, maar het aantal aangiftes is verdubbeld de afgelopen 5 jaar. Baudet liet het woord aangiftes weg om vluchtelingen ten onrechte verkrachtingen aan te wrijven.
Hopelijk luisteren vluchtelingen niet naar Baudet bij hun inburgeringscursus, want hij vindt nog altijd dat een meisje ja bedoelt als zij nee zegt. En van Van der Staaij mag een meisje al helemaal niets zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *