Pas op je woorden

Heb je een kleurtje en rijd je in een luxe auto, dan merk je dat het Nederlandse politiekorps vol zit met witte mannen die hun ogen niet kunnen geloven dat jij je dat kunt permitteren en zij niet. Het is bekend dat er bij de politie veel aanhang is voor de PVV en ook FvD. Gisteravond werd dat nog eens duidelijk gemaakt, in de 2Doc Verdacht aan de hand van getuigenissen van Nederlanders met een kleurtje. De uitzending zou verplichte kost moeten zijn voor alle Nederlanders.

Wat opviel was een stille dreiging die vaak genoemd werd. Bij de vaak in grofheid en onbeschoftheid uitblinkende aanhoudingen, op niets meer dan huidskleur gebaseerd (etnisch profileren heet dat) wisten de aangehoudenen één ding heel goed: “nu niets zeggen want anders loopt het verkeerd af”.
Wat dat verkeerd aflopen inhoudt zeggen zij niet, maar de moord op Mitch Henriquez heeft dat duidelijk gemaakt. Die was zo onverstandig om tegen een een groepje agenten die hun pistolen nogal opzichtig droegen de opmerking te maken dat hij ook een wapen had, wijzend op zijn kruis. Dat bleek reden genoeg om hem met de nekklem van het leven te beroven.

Bij RTL Late Night zat de Engelse Skunk Anansie. Na het zien van wat fragmenten uit de nieuwe film van Jandino Asporaat was zij verbijsterd, dit waren beelden van meer dan 20 jaar geleden, de tijd van zulke (racistische) grappen was toch allang voorbij dacht zij. Maar niet in ons land, waar black face zwarte piet met hand en tand wordt verdedigd. En waar demonstranten tegen dat racistische symbool niet alleen door de politie, maar ook door burgers worden staande gehouden.
Voor de anti-pietdemonstranten waren de politieagenten minstens zo bedreigend als de blokkeerders. Iedereen kan dat nu invoelen als zij de 2Doc Verdacht hebben gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *