Postcode bepaalt je toekomst

Voor wie in deze maatschappij wil meedoen bepaalt de postcode de toekomst. Voor degenen die zich niet lekker voelen in dit wild west-kapitalistisch systeem wordt het leven steeds moeilijker. Vrijplaatsen die in het verleden werden gedoogd en waar veel gemeenten zelfs trots op waren, omdat het creatieve broedplaatsen bleken en aanjagers van de lokale culturele stromingen, verdwijnen. Deels overgenomen door de overheid en vercommercialiseerd, waarbij meestal de innovatieve kracht verloren ging, deels ontruimd ten gunste van de vastgoed boys. Kraken is dankzij Sybrand Buma verboden en daarmee is de kans op nieuwe vrijplaatsen zo goed als uitgesloten.

Wie daarentegen zich binnen het systeem wil ontwikkelen is vooral afhankelijk van zijn postcode. Met de juiste code ben je in een welgestelde wijk of rijk dorp geboren en zal je even rijk maar eerder rijker sterven. Maar staat je postcode voor een wijk of dorp met lage inkomens, dan zal je even arm of eerder armer dan je ouders sterven.
Mark Rutte rolt als kind van oude kolonialen soepel de wereld in waar hij allemaal andere nazaten treft uit eenzelfde achtergrond. En die wereld heeft ervoor gezorgd dat er nauwelijks nog contacten zijn tussen de verschillende achtergronden of postcodes.

Hogere of middeninkomens zie je niet meer in de sociale woningbouwwijken, de lagere komen nog wel in de rijke buurten, maar alleen om post rond te brengen, te poetsen of te klussen.
Ieder woont in zijn eigen bubbel, gaat naar school in zijn bubbel, heeft collega’s in zo’n bubbel en komt op het internet ook niet meer uit zijn bubbel. Dan is het onnozel om te roepen dat je je maar moet invechten, en dan snap je niet dat mensen zich storen aan jouw sinterklaasfeestje met zwarte piet. Want je kent elkaar niet. En wat je van elkaar weet zijn meestal de gangbare vooroordelen of de discriminerende en haat zaaiende praat van Wilders en Baudet. De arme kant leeft 15 jaar langer in slechte gezondheid dan de rijke top en gaat ook nog 6 jaar eerder dood. De rijken trekken dus langer aow. Hoezo is dit een vrij en democratisch land als bij je geboorte al vast ligt wat jouw toekomst zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *