Primitieve denkers

Het klinkt paradoxaal, primitieve denkers, maar ook de Trumps bezitten hersens. Zij geloven echter niet in evolutie. Als zij de enigen op de wereld waren, dan zouden zij daar het levende bewijs van zijn.
Stef Blok hoort ook in het rijtje primitieve denkers, eigenlijk horen daar allen in die niet verder kijken dan hun eigen clan, stam, corpsballenclub, religie of ras. Zij geloven niet dat mensen van verschillend geloof of ras met elkaar in vrede (kunnen) samenleven. Want zij vertrouwen de ander niet, overtuigd als zij zijn dat zij de enigen zijn die ofwel het juiste geloof aanhangen ofwel tot dat ene superieure ras behoren. Dat mensen wèl in vrede met elkaar kunnen samenleven willen zij niet zien, ontkennen zij zelfs. Dat mensen zoals zij zich wellicht toch zouden kunnen ontwikkelen en dat ook zouden inzien sluiten zij uit. Het evolutiedenken is bij hen gestopt.

Mark Rutte en Sybrand Buma laten Stef Blok niet vallen. Zij legitimeren zo het primitieve denken van Stef, want hij heeft slechts erkend dat zijn woorden “ongelukkig en onhandig” waren, de gedachten zelf waren geen enkel excuus waard. VVD, CDA, PVV en FvD staan achter dat gedachtegoed en hun kiezers ook volgens peilingen. Daar vind je de primitieve denkers waarvan velen geloven dat een witte man met baard, wonend op een wolk deze aarde in 6 dagen heeft geschapen. Alsof Darwin nooit heeft bestaan.

Een oud Afrikaans gezegde luidt: “als wij niet zijn, ben ik niet”. Te moeilijk voor de primitieve denkers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *