Rechts minacht zijn kiezer

Mensen kiezen uit onvrede op rechtse partijen die juist niets doen om hun positie te verbeteren, eerder het tegenovergestelde. Op links wordt hun keuze begrepen. Daar snapt men dat de PvdA zijn kiezers heeft verraden door eerst met Paars en vervolgens met Balkenende en Rutte de bijl te zetten in de sociale welvaartstaat. En dat het daarom niet gek is dat veel kiezers uit boosheid hun stem nu op een rechtse partij uitbrengen. Men kijkt hooguit wat sip omdat vroeger die onvredestem vaak naar een linkse partij ging.
Maar hoe denkt rechts over zijn kiezers? Vindt rechts zijn kiezers verstandige mensen? Welnee, rechts minacht de eigen kiezer, immers een domoor die tegen zijn eigen belang stemt, die zich lekker onnozel heeft laten verleiden door lege woorden, loze beloften en populistische oneliners. Zo nu en dan klapt iemand uit de school over de wijze waarop minachtend over hen wordt gesproken door bijvoorbeeld Wilders.

David Pecker is een goede vriend van Donald Trump, beiden opgegroeid in New York, alleen Trump in luxe met zijn vermogende vader en Pecker in armoe, want veel verdiende diens vader als metselaar niet. Maar waar Trump op zijn erfenis wist in te teren, daar vergaarde Pecker de miljoentjes zelf bij elkaar. Pecker bezit een mediaconcern en daar valt Amerika’s grootste roddelblad, The National Inquirer, onder. Over Trump lekte uit hoe hij over vrouwen denkt door uitspraken als “grab them bij their pussy” want daar zouden vrouwen van houden, Pecker sprak openlijk over de Trump-kiezers die zijn roddelblad lezen: “dat zijn mensen die een mislukt leven leiden en die de negatieve dingen willen lezen over mensen die omhoog geklommen zijn en dan vallen”.
Zowel Trump als Pecker hebben niets op met het “gewone” volk, maar beiden staan wel op goede voet met het Saudische koningshuis. Pecker bracht een glossy over diens koninkrijk uit en Trump wil er een Trump Tower bouwen. De oliedollars zijn bij beiden zeer welkom, al was het maar om de volgende verkiezingen te kunnen winnen, want de kiezers zijn met een dure campagne vol nepnieuws en loze beloften simpel binnen te hengelen, de losers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *