Rutte 4 wordt een sprookje

Een Kabinet met Forum is voor VVD en CDA geen optie. In Brabant waren ze wel enthousiast om met de bruinhemden van Baudet de provincie te besturen, maar nu de chauffeur van Fortuyn uit Forum is opgestapt vinden VVD en CDA Baudets’ club een stuurloze “duiventil” en was volgens hun “het morele kompas zoek”. Nou, een moreel kompas was in elk geval bij de VVD en het CDA zoek toen zij na het avontuur met Wilders met een nieuwe extreemrechtse partij likkebaardend in zee wilden gaan. Fortuyns chauffeur zal het prachtig vinden om als moreel kompas te worden gezien. Aangezien bijna alle prominenten op extreemrechts uit ofwel VVD ofwel CDA komen kun je je ook afvragen hoe extreem die moederpartijen zelf wel niet zijn. Het gebrek aan moreel kompas delen zij in elk geval.

Een Kabinet zonder Rutte is zo goed als uitgesloten als je PVV en FvD buitensluit. En dan rest D66 niets anders dan zich toch maar tot de grote leugenaar te wenden en hopen PvdA en GL wat invloed te hebben door ook mee te doen. Wopke Hoekstra ziet kans om zichzelf in een centrale rol te manoeuvreren en dat doet hij niet voor het eerst. Slim liet hij de strijd om het partijleiderschap van het CDA over aan Omtzigt en De Jonge om daarna zelf dat podium te bestijgen. Zoiets probeert hij weer, maar dan op regeringsniveau. Alleen de onthullingen over zijn financiële wanbeleid komen nu al boven water, dat kan nog roet in het eten gooien. Onder zijn leiding zijn er tientallen miljarden ongecontroleerd weggesmeten, geen klein bier.

Mariëtte Hamer tracht Rutte 4 gestalte te geven. Zij benadrukt dat het niet om de poppetjes gaat maar om de inhoud, een opzichtige poging om het poppetje Rutte te sparen. Voor de inhoud laat zij zich adviseren door Nederlandse topfiguren. De afgelopen week bleek dat verrassend de baas van de Efteling te zijn. Benieuwd welk poppetje straks “papier hier” mag roepen. Rutte 4 wordt een sprookje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *