Rutte komt te laat, Baudet ontkent

Thierry Baudet wordt op zijn Fortuyns gehypet met hetzelfde gevolg als 18 jaar geleden, hij is razend snel populair geworden. Opgeleid in Leiden bij hoogleraren als Paul Cliteur, voor het voetlicht gebracht door Human bij Clairy Polak met haar filosofisch leutergroepje en dan zichzelf gelanceerd als de nieuwe Fortuyn. De media, gek op rumoer, doen de rest.

Hij mag bij alle debatten aanschuiven, bij alle talkshows zijn verhaaltjes afsteken en nog klaagt hij over die vreselijke media en jammert meteen, als een andere gast ook het woord krijgt, dat hij zijn verhaal niet mag afmaken. Maar welk verhaal heeft hij? Alle cijfers deugen niet, alleen zijn cijfers zijn spijkerhard in orde beweert hij. Met droge ogen roept hij dat het aanpakken van klimaatvernielende activiteiten 1000 miljard gaat kosten. Omdat hij de cijfers toch niet goed kon staven had hij een list bedacht, er waren zaken vergeten. In de berekeningen was bijvoorbeeld niet meegenomen dat elke Nederlander een Tesla “moest” kopen. Tja, met zulke praat denk je eerder aan het waarschuwen van de GGD dan aan serieus reageren.

Wat Baudet vergeet en waar hij nauwelijks op wordt aangesproken is het plotseling laten vallen van zijn kernpunten. De racisme-kaart is achter het woord migratie verdwenen en de zo gewenste Nexit ontloopt hij, nu iedereen de chaos in Engeland ziet.
Intussen slaat Mark Rutte zich op de borst met de aangekondigde CO2-heffing, alsof hij de revolutie heeft uitgeroepen. Zo’n heffing is er al in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Zweden, we sjokken daar na jaren eindelijk een keer achteraan. Niks revolutionairs en geen bedrijf dat erover peinst om daarom te verkassen naar Hongarije. Zulke bedrijven zijn allang vertrokken. Maar binnen de VVD zitten nog allemaal lieden die vergeten zijn om mee te verhuizen. Bijna een halve eeuw geleden waarschuwde de Club van Rome dat er ingegrepen moest worden om de wereld leefbaar te houden, nu pas kondigt Rutte ingrijpen aan. Maar de Noordpool smelt al in een niet te stuiten tempo(met een gigantische methaan- en co2-uitstoot als gevolg). We zijn te laat, misschien kunnen we onze tijd nog iets rekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *