Schaliegas al net zo nodig als de JSF

Het lijkt erop dat de winning van schaliegas al net zo onontkoombaar is als de komst van de JSF. Kamp zet alles op alles om die winning erdoor te drukken.
Daarbij schuwt hij arrogante uitspraken niet: “het is volstrekt uitgesloten dat ik onderzoeken naar mijn hand zet”
Dat is ook nauwelijks nodig als je bureautjes inhuurt die je naar de mond zullen praten. Maar Ingenieuersbureau Witteveen + Bos heeft het kennelijk toch niet aangedurfd om een geheel kritiekloos rapport te schrijven en dus moest Kamp alsnog ingrijpen. Hij heeft slechts “persoonlijke beleidsopvattingen” geschrapt en dat is “absoluut een normale procedure” beweert hij.
Het blijkt dat in de samenvatting van het rapport van Witteveen + Bos negatieve conclusies zijn weggelaten. Negatief staat volgens Kamp dus gelijk aan persoonlijke opvatting (!).

Gezien de enorme hoeveelheden water die nodig zijn bij de winning van schaliegas wordt ook duidelijk waarom ons leidingwater ineens flink belast moet worden. Wen er maar aan, water wordt peperduur en na een klein ongelukje bij de winning van dat gas (waarvoor in het rapport van Witteveen + Bos wordt gewaarschuwd) is het winnen van drinkwater uit ons grondwater uitgesloten. Dat wordt kassa voor Spa.

Zie ook mijn post van 23 augustus: Kamp aan het schaliegas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>