Standwerker Rutte

Het steunpakket van de regering draagt overduidelijk het VVD-stempel als je de voorwaarden er op naslaat. Rutte is niet de premier van alle Nederlanders, maar hij slaagt er voor de bühne wel in om zo over te komen. De onzekere landgenoten, en dat zijn er nu heel veel, zien hem graag als een bekwaam bestuurder die ons land kundig door de corona-crisis loodst. Maar hij loodst vooral zijn partij perfect door deze crisis, virtueel staat de VVD op 43 zetels en als hij zo door gaat is dat nog lang niet het maximaal haalbare. Met het uitdelen van miljarden aan het bedrijfsleven zie je dat de vrienden van Rutte het geld moeiteloos krijgen toebedeeld terwijl anderen heel weinig of niets op hun rekening gestort zien.

Dat intussen de Mexicaanse drugsmaffia ons land heeft uitgekozen voor de vestiging van crystal meth-fabrieken is niet zozeer te danken aan Schiphol en de haven van Rotterdam, maar vooral aan het feit dat ons land al een spil in de internationale onderwereld is: wij zijn ‘s werelds beste belastingparadijs. En nu die drugsbaronnen hier toch al hun zaakjes aan de Amsterdamse Zuidas regelen kunnen ze er net zo goed een Europees Amazon voor drugs opzetten. Een logisch gevolg van het VVD-beleid, en Rutte gaat dat paradijs echt niet aanpakken, box 2 is heilig voor hem.

Ook in corona-tijd spaart Rutte zijn belastingontduikende vrinden, die kunnen namelijk evengoed overheidssteun krijgen. Denemarken sluit belastingontduikers juist uit, maar dat land staat dan ook niet bekend als belastingparadijs.
Bij het voucherbeleid van KLM zag je ook dat Rutte niet de belangen van de klant/burger dient, maar die van de ondernemer/KLM. Eurocommissaris Margrethe Vestager moest Rutte terugfluiten. Zij weet wel dat je bij vooraf betalen en vervolgens niet geleverd krijgen uiteraard je geld terug hoort te krijgen. Maar Rutte belooft bij verkiezingen ook van alles en levert eenmaal gekozen niet. Het is zijn normaal. Hij weet zijn beleid als een perfecte standwerker te verkopen, maar net als op de markt, thuis het super mes uitgeprobeerd blijkt standwerker Rutte een goochelaar want het mes doet niets van wat hij beloofde wat je er mee kon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *