Stasi-methode van Baudet

Kindermisbruik komt wereldwijd jaarlijks vele miljoenen keer voor. Als je dan kijkt naar het aantal misbruikzaken in ons land dan is dat in verhouding zo gering dat stoppen van dat misbruik hier zo goed als niets uitmaakt op het totaal. Zo kun je ook naar je belastingaanslag kijken, waarom zou je die betalen, op de miljardenbelastinggelden is jouw belasting toch helemaal niets.
Zo redeneert een partij die zichzelf op de borst slaat vanwege haar hoge intellectuele niveau. Want als wij iets van ons nationale inkomen aan maatregelen tegen klimaatverandering uitgeven, dan vindt die partij dat dat ook niets uitmaakt omdat het bijna niets is op het totaal dat nodig is. Overigens heeft die partij de kosten lukraak op papier gezet met cijfers die uit een duim komen die even groot is als het ego van de partijleider.

Die partijleider mag graag breedvoerig oreren en doorspekt zijn verhalen met termen die alleen in kleine kring bekend zijn en gebruikt worden. Nee, niet het steenkolenlatijn dat gymnasiasten hoofdschuddend aanhoren, maar termen uit de wereld van Jean-Marie Le Pen en Steve Bannon, termen die neonazi’s als dagelijkse kost tot zich nemen. Termen waar rechtse terroristen als Breivik en de Australische aanslagpleger in Christchurch hun daden mee verklaren.
En die partijleider heeft een meldpunt geopend, niet voor buitenlanders (zoals Wilders’ Polenmeldpunt), maar eigen volk eerst, dus een meldpunt om “linkse” leraren aan te geven. Oudere landgenoten die de oorlog nog hebben meegemaakt herinneren zich de angst nog van leraren die door kinderen bij de bezetter konden worden aangegeven, in Duitsland kent iedereen het lot van de Oost-Duitse leraren die zich moesten hoedden voor onwelgevallige woorden die meteen verklikt zouden worden.
Hier stemmen veel leraren op progressieve partijen, want alleen die partijen maken zich hard voor (het behoud van) goed onderwijs. Er lopen echter ook zat rechtse leraren rond. Hans Janmaat was leraar maatschappijleer, PVV-er Harm Beertema stond in het MBO voor de klas en aan de universiteit staat huidig FvD-er Paul Cliteur  als hoogleraar college te geven. Hij was de promotor die Baudet met een door de promotiecommissie afgekeurd proefschrift toch liet promoveren. En dan heb je ook nog de instroom van werkloos geraakte bankjongens die met hun wildwestkapitalisme de financiële crisis hebben veroorzaakt.
Omdat er voor de klas ook aandacht wordt besteed aan de klimaatverandering heeft Baudet een meldpunt in het leven geroepen om de “linkse” leraren die dat nepnieuws vertellen aan de schandpaal te nagelen. Een regelrecht(s)e Stasi-methode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *