Tussen top en gemiddeld groeit de kloof

Een schuur vol bolides, het milieu steunen door Max Verstappen op Zandvoort te laten racen, jezelf en je familie in 2017 een onbelast dividend van 40 miljoen uitkeren en een vermogen bezitten van 1,9 miljard, welkom in de wereld van Frits van Eerd, de baas van Jumbo.
Van Eerd heeft enig historisch besef en gebruikte daarom 1 mei om een akkoord te beklinken met de ondernemingsraad van zijn supermarktketen. De vakbonden, zowel FNV als CNV, had hij zijn tent uitgegooid. Met een ondernemingsraad waarin hem welgezind personeel zit was het snel en makkelijk zaken doen. Een kortingskaart als afscheid voor gepensioneerden was voldoende om de oude mannen te paaien en het salarisplan van Van Eerd te slikken. De jongere garde wist dat dwars liggen een zekere stap richting ontslag zou betekenen en tekenden ook bij het kruisje.
De dag van de arbeid stond daarmee in het teken van verlies voor de vakbond. In het openbaar vervoer wordt nog wat gerommeld, maar de werkgevers weten ook daar dat zij al bijna vrij  spel hebben. Nederlanders zijn doorgaans niet erg strijdbaar -hier wordt van oudsher het minst gestaakt- maar het gaat nu wel heel erg slecht. Deels heeft dat ook met de vakbonden zelf te maken. Net als de PvdA hebben zij zich suf gepolderd, zodanig dat je soms niet meer wist of Jongerius voor de werkgevers of voor de werknemers opkwam. En met nieuwe voormannen met een verleden bij gezagsgetrouwe apparaten als de marechaussee weten de werkgevers dat zij alle kaarten in handen hebben.
Veelzeggend was de lerarenstaking vorig jaar, een actie van ongekende omvang, maar niet georganiseerd door de bonden. Frits van Eerd kan als een Thatcher tekeer gaan, want de bonden hebben vooral zichzelf weggepolderd, het laatste zetje kost de Brabantse miljardair geen enkele moeite.
De bazen zagen hun inkomen sinds 2010 gemiddeld met een derde toenemen. Het gemiddelde loon van hun personeel steeg met 13%. De top verdient gemiddeld 5,5 keer zoveel als het gemiddelde salaris van zijn personeel en dat verschil wordt elk jaar groter. Polman van Unilever verdient 292 keer zoveel als zijn gemiddelde personeelslid en dat wordt nog meer, want gister hebben de aandeelhouders besloten om zijn inkomen met een kwart te verhogen naar 13,7 miljoen. Maar hij is dan ook nog baas van Nederland, samen met Ben van Beurden van Shell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>