Vertrouwen

Daar stonden de ministers van Ruttes “nieuwe” Kabinet op het bordes. De camera’s flitsten maar verder was het oorverdovend stil. De demonstranten van Engel hadden dit keer geen fakkels maar sirenes, alleen gingen die pas loeien toen de beelden van de bordesscène op hun smartphones verschenen. En ja, daar zit een vertraging in waardoor hun lawaaiprotest pas losging toen de ministersploeg alweer naar binnen was gegaan voor de borrel met de koning.

EenVandaag had het vertrouwen gepeild dat de kijker in deze ministers heeft. Rutte(VVD) bleef op een armzalige 31% steken, nog achter Hoekstra(CDA) en De Jonge(CDA). Carola Schouten(CU) scoorde met 40% goed voor een minister van Landbouw, niet het makkelijkste ministerie en populair wordt een minister daar zelden. Het vertrouwen in deze ministersploeg is breed onvoldoende. Slechts 2 ministers kregen het vertrouwen van meer dan de helft van de kijkers, Robert Dijkgraaf (D66) nipt met 51%, Ernst Kuypers (D66) kreeg met 55% het meeste vertrouwen. Maar ook dat hield niet over. Duidelijker kon Rutte de rekening van zijn 10 jaar wanbeleid niet krijgen, alleen de beide ministers die van buiten de politiek komen kregen meer dan 50% vertrouwen. En als aantredend premier van de grootste partij het vertrouwen van slechts 31% krijgen, dat zou een reden voor opstappen moeten zijn.

Na glunderend het knikje van Willem Alexander te hebben ontvangen en hun net aangeschafte of gehuurde dure kledij op het bordes te hebben geshowd mochten de jongens en meisjes naar hun dikke vroem-vroem-patserbak met chauffeur. Wij zullen snel zien wie zich in deze poppenkast heeft verloren en zich nu zowat lid van het koningshuis waant en wie met beide benen op de grond is blijven staan. Een blik op EenVandaag in de herhaling kan geen kwaad voor hen, vertrouwen heeft deze ploeg van Rutte IV bij de start al niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *