Vlagvertoon

Geert Wilders zette het vlagvertoon op de kaart toen hij in de Tweede Kamer kwam, het oranje-blanje-bleu dat ook de NSB hanteerde zette hij pontificaal voor het raam in zijn werkruimte. Ter rechterzijde gingen de harten harder kloppen, Buma zag het al voor zich, de vlag op zijn Amerikaans in de Tweede kamer. Een meerderheid omarmde het idee en nu staat de driekleur er, zij het in gewoon rood-wit-blauw.

Rechts Nederland haalt bij elke actie de driekleur van stal, of de Friese vlag. Die Friese vlag stond landelijk voor sportiviteit, van de Elfstedentocht tot ‘s lands sportiefste voetbalclub SCHeerenveen. Maar de zogenaamde blokkeerfriezen namen hem ook mee bij hun actie. Zij maakten zo handig gebruik van de goodwill die deze vlag vertegenwoordigde. En de boeren deden afgelopen tijd hetzelfde. Nadat de Friese gedeputeerde Kramer, van de FNP (Friese Nationale Partij), meteen door de knieën ging voor demonstrerende boeren staken overal in het land demonstrerende boeren de Friese vlag op hun tractoren. Boeren die niet over de Friese vlag beschikten kozen voor het Nederlandse rood-wit-blauw, alleen gaven zij daar een historische wending aan, zij hingen hem op de kop, precies zoals de NSB dat deed in 1939.

Een regenboogvlag is voor de Friese gedeputeerden van VVD, CDA en FNP echter niet te verdragen, de Friese vlag is er al voor iedereen vinden zij. Dat die vlag intussen gekaapt is door extreemrechtse clubs en daardoor wat van zijn neutrale glans is verloren speelt geen rol, voor hen is “iedereen” alleen de eigen achterban en dient te rest zich daaraan aan te passen, die moet zich maar invechten ofwel assimileren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *