Voortschrijdend inzicht bij de VVD

Een paar jaar geleden vond Mark Rutte het nodig om de bevolking te wijzen op de door de VVD zo geroemde eigen verantwoordelijkheid, bij een inbraak moest je de inbreker maar met een ferme tik wegjagen. Eigenrichting is niet echt in lijn met de rechtsstaat, maar daar malen ze bij de VVD niet om. Daar is belasting betalen iets voor de dommen en daar valt men niet over de voorzitter die op dubieuze wijze miljoenen roofde van de leden van een uitvaartvereniging, of over liegende Kamerleden en ministers, ook een liegende premier is o.k.

Nieuwe uitspraken van Rutte hebben zelfs de politie doen protesteren. Rutte had de wat teveel middelen gebruikt hebbende feestvierders op nieuwjaarsnacht, die vuurtje stoken tot hun eigen verantwoordelijkheid rekenden en die de politiemensen die daarbij ingrepen belaagden, het liefst eigenhandig in elkaar geslagen. Hier sprak onze premier en niet Orban in Hongarije of Bolsonaro in Brazilië.
Als de politie het met Rutte eens zou zijn, dan zou het vermoorden van Henriquez door agenten die diens seksueel getinte grapje niet konden waarderen een normale reactie zijn. Dan zou je de rechtbanken wel op kunnen doeken, immers de bevolking speelt voor eigen rechter en anders de politie wel.
Het zal een bedenkelijke vorm van voortschrijdend inzicht zijn bij de VVD. Tevens reden waarom de laatste liberale VVD-burgemeesters met tweeën tegelijk opstappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *