Waar zijn de (echte) boeren?

Waar zijn de boeren bij de demonstraties de afgelopen dagen? Je ziet wel tractoren, maar de lieden die erop zitten zijn veelal aan de te jonge kant om al een bio-industriële boerderij te bezitten. Voor een journalist van een lokale krant was het inderdaad lang zoeken om een echte boer te vinden, maar aan het eind van het interview bekende die toch geen boer te zijn maar loonwerker.
De FDF die deze protesten organiseert lijkt loonwerkers en hangjongeren met gepimpte Golfjes in te huren. De voorman van FDF is varkensboer, maar zijn wijze van boeren mag die naam niet dragen. Een actiegroep lukte het om geruchten over wantoestanden in zijn stallen met beelden aan te tonen. De dierenbescherming moest na het zien concluderen dat de man strafbaar bezig is, hijzelf reageerde furieus over de “zware criminelen die bij hem hadden ingebroken”. Een hysterische reactie op een inbraak zonder schade en zonder iets te ontvreemden. Ook Sieta van Keimpema van FDF was laaiend. Zij noemt zich een hardwerkende boerin, maar in werkelijkheid is haar boerderij verkocht omdat geen fabriek de melk wilde. De koeien werden dermate slecht behandeld dat die niet aan de kwaliteitseisen voldeed.

De sector die van de EU het meest subsidie ontvangt, die met haar zware materieel APK-vrij de plattelandswegen aan gort mag rijden zonder wegenbelasting te betalen, die zonder kenteken ook niet makkelijk aan te pakken is, de sector die altijd een vinger in de regeringspap heeft gehad, die een minister die wat anders dacht in een recordtijd wist weg te krijgen(Hayo Apotheker), die sector doet nu alsof zij kapot wordt gemaakt. Maar het zijn juist de protesterende boeren die alles kapot maken. De goede boeren hebben altijd onder deze criminelen moeten lijden. Zij zijn de grote boeren met hun megastallen, alles voor het geld. En kom niet aan hun portemonnee want dan willen zij Carola met 100 man verkrachten, en als een rechter in hun nadeel beslist, zoals gisteren, dan is die uiteraard corrupt. De klant krijgt er ook nog van langs, want die betaalt te weinig voor hun product. Vergeten wordt dat de burger met zijn belastinggeld al flink heeft betaald voor het pak melk. De boer heeft daarnaast ook nog subsidie voor zijn zonnepanelen, windmolens en biovergasser, rijdt nog een Mitsubishi Outlander met een fikse subsidie omdat die ook elektrisch kan rijden, maar dat doen hij natuurlijk nooit, want hij houdt van tradities. Bij de protesten wordt dan ook enthousiast met de Amerikaanse confederatievlag gezwaaid, van diversiteit willen hij niet weten. De boer vangt voor elke landende gans een vergoeding voor het opgegeten gras, spuit zich ongecontroleerd een ongeluk aan gif, strooit bakken energieverslindend kunstmest over zijn land, stort voor wat extra euro’s ook wel eens wat vervuilde grond, zijn zoon krijgt bij overname een startsubsidie, het waterschap verlaagt het grondwaterpeil voor hem en de publieke omroep helpt hem aan de vrouw. Dat is meteen het enige dat niet zo makkelijk gaat, niet gek als je ziet hoe zij over Carola Schouten praten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *