We gaan ze halen

Begin deze maand ging een chartervlucht van Schiphol naar Lesbos van de actie groep “We gaan ze halen”. Zij wilden met een vliegtuig vol vluchtelingen uit het kamp Moria terug naar Nederland vliegen, hen langer onder erbarmelijke omstandigheden op het Griekse eiland laten zitten vonden zij geen optie. Maar net als een eerdere poging met een bus liep het ook dit keer niet als gewenst. De autoriteiten voorkwamen dat er ook maar één vluchteling aan boord kon gaan.

Willem Alexander en Maxima lieten zich afgelopen weken een paar keer in het land zien, mooie persmomenten waarin zij hun empathie met de Nederlandse burger toonden, want die heeft het natuurlijk vreselijk moeilijk in deze coronatijd.
Vlak voor het weekend liet onze koning aan Rutte weten dat hij na die uitputtende bezoekjes in het land wel weer aan vakantie toe was. Goed idee vond Rutte, het was ook al zo zwaar geweest om alle kritiek op de loonsverhogingen voor hem en Maxima van 5% te verdragen, laat staan die afgunstige reacties op het uitkerinkje van 1,5 miljoen voor zijn dochter. Fijn genieten van uw welverdiende vakantie en goede vlucht achter de knuppel van het regeringsvliegtuig wenste onze premier hem toe.

Zou het niet zo kunnen zijn dat Willem Alexander lid is van “We gaan ze halen” en het vliegtuig stiekem met vluchtelingen heeft gevuld en toen onder het mom van de commotie over zijn vakantie weer terug is gevlogen en al die vluchtelingen stilletjes heeft ondergebracht in zijn paleis Noordeinde en zijn villa met gastverblijven in Griekenland ook opengesteld heeft voor vluchtelingenopvang. Het zou ongelofelijk mooi zijn als het zo was gegaan. Maar is het te mooi om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *